-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Šemeta: dėl euro Lietuvoje kurstoma panika

Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta, atsakingas už mokesčius, sako, kad Lietuvoje dėl galimo euro įvedimo kurstoma panika.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Eurokomisaras „Kauno dienai“ pripažino, kad Darbo partijos ir jos vadovės, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, kalbos, jog įvedus eurą žaibiškai kils kainos, tad žmonėms būtina 50 proc. kelti minimalų atlyginimą, tik kursto paniką, nes įsivedant eurą niekas nereikalauja kelti algų ar įvesti mokesčių.

„Euras tikrai nereikalauja keisti mokesčių – niekur nėra tokių reikalavimų. Nėra reikalavimų ir pertvarkyti algas. Tai yra tik šalies vidaus dalykas, o kai tai siejama su euro įvedimu, euras tampa baubu, paaiškėja, kad štai ir to negalime padaryti, ir to negalime. Bet tai priklauso visiškai ne nuo euro. O ilguoju periodu buvimas euro zonoje duos konkrečią naudą, kurią yra įvertinęs ir Lietuvos bankas, – tie dalykai nėra iš piršto laužti. Tai reikėtų suprantamesne kalba pateikti gyventojams“, – sakė A.Šemeta.

Valdančiųjų ketinimai įvesti automobilių mokestį bei padidinti alkoholio akcizus siekiant atkurti pensijas yra įtraukti ir į Europos Komisijos rekomendacijas Lietuvai. Tačiau eurokomisaras kritiškai įvertino būdą, kaip šie mokesčiai pristatomi visuomenei, ir skubėjimą juos įvesti nepertvarkius kitų mokestinės sistemos aspektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius