Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algos geriausiuose restoranuose: nuo 222 eurų „Lauro lape“ iki 950 eurų „Bučeryje“

Vidutiniai atlyginimai geriausiais įvardijamuose šalies restoranuose nėra įspūdingi – dauguma jų moka minimaliai algai artimą darbo užmokestį. Ir tik poroje restoranų darbuotojai gauna maždaug vidutinį šalies atlyginimą (822 eurus).
Šefo Deivydo Praspaliausko restoranas – „Dublis“
Restoranas „Dublis“ / Linos Skukauskės nuotr.

Pernai jau daugiau nei dešimtmetį leidžiamas ir skandinavams gerai žinomas restoranų gidas „White Guide“ pirmą kartą įvertino ir lietuviškus restoranus. Po konsultacijų su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija į leidinį buvo įtraukti šie restoranai: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune, „Monai“ Klaipėdoje.

„Sodrai“ pradėjus skelbti informaciją apie vidutinį įmonių darbo užmokestį, 15min pasidomėjo, kiek savo darbuotojams moka prestižiniai Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos restoranai.

Didžiausias vidutinis atlyginimas mokamas Vilniaus „Bučeryje“ – iki mokesčių restorano darbuotojai gauna vidutiniškai 950 eurų. Kiek daugiau nei vidutinį atlyginimą moka ir sostinės Trakų gatvėje įsikūręs „Dublis“ – 828 eurus iki mokesčių.

Tarp geriausiai įvardytų restoranų yra ir dvi Kauno maitinimo įstaigos, mokančios minimaliai mėnesio algai (380 eurų) artimą darbo užmokestį – „Monte Pacis“ moka 404 eurus, „Uoksas“ moka 387 eurus.

Pačius mažiausius atlyginimus moka „Lauro Lapas“ (222 eurus) sostinės Pamėnkalnio gatvėje ir Ševčenkos gatvėje esanti „Gastronomika“ (258 eurai). Tokį mažą darbo užmokestį šiose prestižinėse sostinės maitinimo įstaigose lemia jų veiklos pobūdis.

„Mes dirbame tik dvi dienas per savaitę su viena vakariene. Svečių per savaitę turime tik 40–50, todėl didesnė dalis dirbančiųjų pas mus gauna valandinį atlyginimą. Realiai pas mus dirba tik du žmonės, kurie dirba 4 dienas per savaitę. Štai tokia priežastis“, – aiškino „Gastronomika“ atstovai.

Visą savaitę dirbančio „Lauro lapo“ direktorė Orinta Charčenkaitė aiškino, kad lyginti restoranus sunku, mat vienuose jų, tarkime, „Lauro lape“, „Uokse“, „Sweetroot“ ar „Monuose“ dirba šeimos nariai, tuo metu kiti, moteris aiškinimu, samdo brangius virtuvės šefus.

„Konkrečiai „Lauro lape“: aš (direktorė, savininkė, šefė, virėja, konditerė). Dirbu viena virtuvėje. Mano mama yra buhalterė. Visi kiti tik dirbantys padavėjais, indų plovėjais. Tik 2 darbuotojai dirba pilnu etatu. Kiti mokosi arba studijuoja, tad dirba tik kartą per savaitę. Na, mes unikalus atvejis. Nėra nei vieno „White guide“ sąraše restorano, kuriame virtuvėje dirbtų vienas žmogus“, – aiškino „Lauro lapo“ savininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius