-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alytaus tekstilė“ laukia naujakurių

Pasibaigus aukcionui buvęs žlugusios bendrovės „Alytaus tekstilė“ administracinis pastatas, kaip žadama, bus prikeltas naujam gyvenimui.

Milžinišką vienuolikos aukštų administracinį „Alytaus tekstilės“ pastatą įsigijo du verslininkai – alytiškis bendrovės „Alytaus chemija“ direktorius Saulius Klizas ir vilnietis, kurio pavardė kol kas neatskleidžiama, žinoma tiek, kad jis verčiasi prekyba nekilnojamuoju turtu, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Daugiau kaip 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto namą per septintą „Alytaus tekstilės“ nekilnojamojo turto aukcioną verslininkai nupirko už pradinę 210 tūkst. litų sumą. Šis pastatas nebuvo įkeistas bankams už buvusios įmonės skolas.

S.Klizas sakė, kad pastatą pigiai nupirko, kad brangiai, kai sutvarkys, parduotų: „Pastatą įsigijome kaip investiciją“.

Jau paduoti skelbimai įvairioms nekilnojamojo turto agentūroms apie patalpų nuomą. Šiuo metu buvusiame administraciniame pastate veikia šešios įmonės, įsikūrusios prieš ir jau po bendrovės bankroto.

„Alytaus tekstilės“ turtas pradėtas pardavinėti prieš dvejus metus. Už jį, įskaitant beveik 30 hektarų sklypą, buvo prašoma 52 mln. litų. Tokia suma beveik prilygo įmonės kreditorinėms skoloms.

Tačiau per pirmąsias ketverias varžytynes neatsiradus pirkėjų, pradinę kainą teko sumažinti iki 22 mln. litų, o nekilnojamąjį turtą išskaidyti ir atskirus pastatus parduoti aukcionuose.

Kol kas kartu su administraciniu pastatu nupirkta tik apie 5 tūkst. kv metrų ploto, nes klientus domina vien nedidelės patalpos.

Buvusios audimo ir taurinimo fabrikų patalpos, kurių dydis – per 50 tūkst. kvadratinių metrų, verslininkų nevilioja. Iki šios dienos neparduota apie 90 proc. „Alytaus tekstilės“ nekilnojamojo turto.

Visos gautos lėšos skiriamos bankroto administravimo, komunalinėms paslaugoms apmokėti, aukcionams organizuoti ir atitinkamiems dokumentams parengti. Per dvejus metus, kai buvo pradėtas pardavinėti „Alytaus tekstilės“ nekilnojamasis turtas, jo vertė krito maždaug iki 4 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius