Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje – pirmoji kakavos produktų gamykla Rytų Europoje

Alytuje kyla pirmoji Rytų Europoje kakavos produktų gamykla. Ją statančios įmonės „Premium Cocoa“ direktorius Justinas Bernatonis tikisi, kad investicijos į gamyklą atsipirks po trejų metų.
Kakavą mėgsta visi
Mergaitė geria kakavą / Photos.com nuotr.

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) ir „Premium Cocoa“ pasirašė stambaus investicinio projekto administravimo ir finansavimo sutartį pagal priemonę „Invest LT“.

Iš Europos regioninės plėtros fondo skirta 4 mln. Lt parama padės „Premium Cocoa“ įsigyti planuojamas aukštos kokybės ir techninių parametrų gamybinės linijos gamybines linijas: kakavos išvalymo bei malimo, spaudimo, pulverizavimo liniją, superkritinės ekstrakcijos.

Šie įrengimai užtikrins nuoseklią ir sklandžią kakavos masės, kakavos sviesto, kakavos miltelių ir farmacijoje naudojamo teobromino gamybą

Kaip teigė „Premium Cocoa“ direktorius Justinas Bernatonis, svarbiausias įmonės tikslas – išaugti, o tuomet plėstis į užsienio rinkas: „Turime ilgamečius partnerius Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, tačiau labiausiai domina Vakarų Europos rinka, nes ji yra saugiausia ir kainos atžvilgiu tinkamiausia parduoti kakavos produkciją„.

Alytuje įkurta kakavos produktų gamykla atvers galimybę pirkti kakavos žaliavą tiesiai iš jos tiekėjų Dramblio Kaulo Kranto Respublikoje, ieškoti naujų tiekėjų Indonezijoje bei Pietų Amerikoje, todėl tikimasi, kad sumažės kakavos produktų savikaina.

“Pagal paraišką užmojai platūs, o kaip seksis – ateitis parodys. Jei bus pasiekta, kas numatyta, tai bus didžiulis indėlis į Lietuvos ekonomiką“, – teigė LVPA Verslo projektų valdymo skyriaus projektų vadovas Vaidas Lileika.

J. Bernatonis mano, kad investicijos atsipirks po trejų metų. Trečiais metais po projekto (2016 m.) įmonė ketina pasiekti 83 mln. Lt metinių pajamų, iš kurių 90 proc. (75 mln. Lt) sudarys eksportas į Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją, Lenkiją, Latviją, Estiją ir kitas Europos šalis.

Kakavos kainos sparčiai kyla: per pastaruosius 5–6 metus ji padidėjo apie 80 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius