Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ perka orlaivius, siekdama sustiprinti savo užsakymų pristatymo tinklą

„Amazon“ antradienį paskelbė įsigijusi orlaivių iš kelių oro linijų bendrovių, siekdama sustiprinti savo užsakymų pristatymo tinklą, nes COVID-19 pandemijos metu internetinės prekybos apimtys auga, tuo tarpu kelionių paklausa smuko.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Elektroninės prekybos milžinė savo orlaivių parką pradėjo formuoti prieš ketverius metus, tačiau anksčiau rėmėsi nuomojamais lėktuvais.

Siatle įsikūrusi bendrovė teigė įsigijusi 11 „Boeing 767-300“ lėktuvų, septynis iš jų iš bendrovės „Delta“, o keturis – iš „WestJet“.

„Mūsų tikslas yra tęsti sklandų prekių tiekimą klientams visoje JAV teritorijoje taip, kaip jie tikisi iš „Amazon“, o nuosavų orlaivių įsigijimas yra natūralus kitas žingsnis šio tikslo įgyvendinimo link“, – sakoma „Amazon Global Air“ viceprezidentės Sarah Rhoads pranešime.

„Nuomojamų ir nuosavybės teise priklausančių orlaivių derinys mūsų augančiame parke leis mums geriau valdyti savo veiklą, o tai savo ruožtu padės neatsilikti vykdant pažadus klientams“, – pridūrė ji.

Iš bendrovės „WestJet“ įsigytas orlaivis bus pritaikytas krovinių vežimui ir, pasak bendrovės, šiais metais taps „Amazon“ parko dalimi.

Manoma, kad iš „Delta“ įsigyti lėktuvai bus pradėti naudoti „Amazon“ orlaivių parke tik 2022 metais.

Pasak bendrovės, „Amazon Air“ plečia veiklą visame pasaulyje ir įtraukia tvarių aviacinių degalų ir antžeminių įrenginių, maitinamų saulės baterijomi, naudojimą.

„Amazon“ gausiai investuoja į užsakymų pristatymo tinklo plėtrą ir stiprinimą, o procesą pradėjo dar prieš tai, kai pandemija paskatino elektroninės prekybos apimtis.

Tuo tarpu COVID-19 pandemija sudavė stiprų smūgį kelionių pramonei, todėl kai kurios oro linijų bendrovės mažina orlaivių parkus, siekdamos apkarpyti išlaidas ir gauti grynųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius