Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis: ekonominę krizę įveikusi Lietuva Vokietijos verslininkams gali pasiūlyti stabilumą ir geras verslo sąlygas

Acheno pramonės ir prekybos rūmuose balandžio 16 dieną surengtame Lietuvos pristatyme ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis supažindino su šalies ekonomikos perspektyvomis ir verslo sąlygomis.
Ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis
Ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis / URM nuotr.

Ambasadorius pristatė Lietuvos patirtį kovoje su ekonomikos krize, pastangas užtikrinti stabilumą nepaisant didelio šalies ekonomikos atvirumo. Pasak D. Matulionio, sėkminga ekonomikos ir taupymo politika leidžia tikėtis, kad šiais metais apčiuopiamai gerės gyvenimo lygis, verslo ir gyventojų padėtis.

„Tai buvo sunkus metas politikams, visuomenei ir verslui. Tačiau pavyko pasiekti proveržį. Mūsų ekonomika dabar tvirtai stovi ant abiejų kojų“, – sakė ambasadorius.

Jis pakvietė Vokietijos įmones pasinaudoti Lietuvos teikiamomis investavimo galimybėmis ir palankiomis verslo sąlygomis. Kartu D. Matulionis pabrėžė, kad Lietuvai ekonominiai santykiai su Vokietija yra ypatingos svarbos. Maždaug 10 proc. visos Lietuvos užsienio prekybos ir tiesioginių užsienio investicijų yra susiję su Vokietija.

Renginyje Pramonės ir prekybos rūmuose ambasadorius taip pat apžvelgė artėjančio Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetus, kvietė Vokietijos turistus atvykti į Lietuvą susipažinti su šalimi, jos kultūra, pasinaudoti poilsio galimybėmis kurortuose ir nacionaliniuose parkuose.

Lietuvos ekonomikos pristatymas Acheno regiono verslininkams yra dalis praėjusią savaitę Achene prasidėjusios renginių programos, skirtos Lietuvai ir šių metų Karolio Didžiojo apdovanojimo laureatei Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Karolio Didžiojo prizas yra laikomas vienu iš labiausiai prestižinių už politinius nuopelnus teikiamų apdovanojimų Europoje. Lietuvos vadovei Karolio Didžiojo apdovanojimas skiriamas už ypatingą indėlį stiprinant Europos Sąjungą ir kuriant ekonominį stabilumą. D. Grybauskaitė taip pat įvertinta už lyderystę ES ir Baltijos regione. Apdovanojimas Prezidentei bus įteiktas gegužės 9 dieną.

Renginius organizuoja Lietuvos ambasada Vokietijoje, Acheno tarptautinio Karolio Didžiojo apdovanojimo fondas ir Acheno miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius