-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amber Trust“ neneigia galimybės parduoti valdomus akcijų paketus

Investicijų fondai „Amber Trust“, pernai pardavę įmonių „Sanitas“ ir „Snaigė“ akcijų paketus, šiemet gali parduoti turimas ir kitų bendrovių akcijas, spekuliuojama rinkoje. Tokių kalbų neneigia ir pats „Amber Trust“.
Doleriai
Doleriai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Verslo žinios“ rašo, kad tai reikštų milijoninius sandorius bei akcininkų persiskirstymą ir tokiose bendrovėse kaip „Litagra“, LNK, „Malsena plius“ ar „Utenos trikotažas“. Apie tai, kad iš Lietuvos dar šiemet gali visai pasitraukti „Amber Trust“ investicijų fondai, dar sausio 24 d. vykusioje konferencijoje apie įmonių sandorių rinką viešai prabilo advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ partneris Irmantas Norkus.

Fondų „Amber Trust I“ ir „Amber Trust II“ patarėjas Martynas Česnavičius kalbų apie fondų traukimąsi iš Lietuvos neneigia, tačiau leidžia suprasti, kad karštligiško akcijų paketų išpardavimo nebus.

„Mano komentavimas fondų pasitraukimo iš Baltijos šalių klausimu prilygtų šaudymui sau į kojas. Galiu tik pasakyti, kad mes niekur neskubame. Pigiai mes nieko nepardavėme ir neparduosime, o rėkimas apie tai, kad pardavinėji, žlugdytų verslą“, – teigė jis.

Šiuo metu „Amber Trust“ fondai valdo televizijos kanalo LNK (20 proc. akcijų), „Malsena Plius“ (miltų ir makaronų gamyba, 70 proc.), „Litagra“ (žemės ūkio veikla, 18 proc.) ir „Utenos trikotažas“ (drabužių gamyba, 13,61 proc.) akcijų paketus.

Fondo „Amber Trust II“ užsibrėžtas investavimo periodas baigiasi 2013 metais. Kada baigiasi fondo „Amber Trust I“ investavimo laikotarpis, neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius