-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai rekomenduoja pirkti pieno perdirbimo įmonių ir bankų akcijas

Analitikai, dar pavasarį Nasdaq OMX Vilniaus biržoje rekomendavę pirkti vos kelias akcijas, dabar akiratį praplėtė ir pirmiausia rodo į pienininkus bei bankus. Vis dėlto rekomendacijomis aklai nesižarstoma, jaučiamas atsargumas.
Japonija pasiryžusi atsikratyti visomis skolomis
Akcijų birža / „Scanpix“ nuotr.

„Verslo žinios“ liepos 16–21 dienomis atliko apklausą, kurioje dalyvavo 16 finansų tarpininkų, analitikų ir fondų valdytojų. Specialistų buvo klausta, kurias biržoje kotiruojamas akcijas artimiausią pusmetį verta pirkti, parduoti ar laikyti.

Apklausos duomenimis, „Pieno žvaigždžių“ ir „Rokiškio sūrio“ akcijas rekomenduoja pirkti po 8 analitikus. Tokiu rodikliu dar gali pasigirti nebent „Snoras“.

„Pieninės istoriškai visuomet buvo stiprios įmonės, jų lėšų srautas buvo gan pastovus, neskaitant kai kurių politinių aspektų. Tai stabilios įmonės, o po krizės investuotojai renkasi būtent tokias, mat ieško saugumo, ir tik paskui eina į rizikingesnes pozicijas, tokias kaip bankai“, – teigė finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ finansų makleris Darius Slavinskas.

Pasak jo, tiek „Snoro“, tiek Šiaulių bankai daug rekomendacijų pirkti surinko, nes tikimasi, kad padėtis bankuose, kaip ir susijusiame nekilnojamojo turto sektoriuje, bent kuriam laikui stabilizavosi.

Pavasarį vykusioje apklausoje daugiausia rekomendacijų pirkti (9 iš 15 analitikų) buvo surinkusios Panevėžio statybos tresto (PST) akcijos. Analitikai ir šį kartą PST akcijas įvertino palankiai – 7 analitikai rekomenduoja jas pirkti. Teigiamai dabar vertinamos ir „Linas Agro Group“, TEO LT akcijos – jas pirkti rekomenduoja atitinkamai 7 ir 6 analitikai.

D.Slavinskas pabrėžia, kad rekomendacijų parduoti ar laikyti akcijas vis dar daugiau nei pirkti, o tai byloja apie tebesitęsiantį neapibrėžtumą rinkoje, vyraujantį atsargų požiūrį į investavimą. Tačiau parduoti rekomenduojama akcijas bendrovių, kovojančių dėl išgyvenimo, nedžiuginančių gerais veiklos rezultatais, ar tų, kurios yra nelikvidžios.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius