Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikė V.Klyvienė: ištraukti milijardą iš šešėlio siekiama ne tais būdais

Ekonomistai giria Vyriausybės siekį kitais metais iš šešėlio ir kontrabandos į šviesą ištraukti milijardą litų, tačiau teigia, kad tam yra ir efektyvesnių būdų nei tas, kurį valdžia pasirinko.
„Danske Bank“ vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė
„Danske Bank“ vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Siekis yra tikrai labai geras. Šešėlis yra viena didesnių mūsų problemų. Lyginant pridėtinės vertės mokesčio ar akcizo įplaukas su kaimynais estais, ko mes labai nemėgstame, mūsų įplaukos vienam gyventojui sudaro turbūt pusę tiek, kiek surenka jie. Vadinasi, erdvės tobulėjimui yra labai daug“, – sakė „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė.

Analitikė sutiko, kad mėginimai sustiprinti sienas atneša tam tikrų rezultatų, tačiau teigė pasisakanti už ekonominių priemonių įvedimą ir įgyvendinimą. Anot jos, didesnės mokestinės tvarkos įvedimas šalies turgavietėse duotų žymiai daugiau naudos.

„Kasos aparatų įvedimas, patentų veiklos apribojimas, įvedimas nors minimalių apskaitos formų. Dabartinė situacija, kai patentų institutas yra nepaprastai išplitęs, iš verslininkų nereikalauja praktiškai jokios apskaitos. Yra mokamas vadinamasis pagalvės mokestis, kuris nepriklauso nuo gaunamų pajamų“, – aiškino V.Klyvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius