Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius apie kitų metų biudžetą: „Nenoriu būti koks nors blogas pranašas“

Premjeras Andrius Kubilius teigia nenorintis būti blogų žinių nešėju, tačiau kitų metų biudžetas yra sudaromas atsižvelgiant į ekonomikos būklę ir yra realistiškas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Iš tų pačių Europos rinkų ateina tikrai nemažai signalų, kurie verčia mus žiūrėti į padėtį rimtai ir atsakingai. Aš nenoriu būti koks nors blogas pranašas ir nešti blogesnių žinių, tačiau negaliu nematyti to, ką kiti Europos šalių vadovai kalba“, – interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

Jo teigimu, atitinkamai ir Lietuvos kitų metų biudžetas bus realistiškas.

„Susirūpinimą tolesne ekonomikos eiga mes dedame į savo labai konkrečius biudžeto planus. Todėl planas kitiems metams turi būti realistinis“, – sakė A.Kubilius.

Anot A.Kubiliaus, jo ir Tarptautinio valiutos fondo ekonomikos vertinimai sutampa. Premjeras teigė tikintis, kad politikai, rengiant ir tvirtinant kitų metų biudžetą, elgsis atsakingai.

„Taip vertinant situaciją, mes dar kartą turime pakartoti, kad kitų metų mūsų viešųjų finansų deficitas negali viršyti 2,8 procento. Norint pasiekti tokį rezultatą, reikia neišlaidauti, nors ir rinkiminiai metai, bet turime elgtis išmintingai, atsakingai. Norint pasiekti tokį rezultatą, reikia įgyvendinti visą eilę priemonių, tarp jų ir 2 proc. sumažinti anksčiau numatytas visų ministerijų išlaidas. Tai nėra ypatingai dramatiškas sumažinimas“, – sakė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius