-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Kubilius: jei neįsivesime euro, tai tik dėl Darbo partijos cirkų

Nesibaigiančios diskusijos dėl euro įvedimo datos ne tik skaldo parlamentą, bet ir piktina visuomenę. Ir nors Vyriausybės programoje noras tapti visateise euro zonos nare yra patvirtintas kaip neatidėliotinai prioritetinis, Darbo partijos frakcijos seniūnas V.Gapšys sako, kad tai nėra 2014 m. būtinybė. Opozicijos lyderis Andrius Kubilius tikina, kad valdančioji dauguma dirba nerimtai, bijo atsakomybės priimant rimtus sprendimus.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ A.Kubilius sakė, kad euro įvedimo atidėliojimas diskredituoja Lietuvos valstybę. Į tokį opozicijos lyderio argumentą V.Gapšys atsakė paprastai: „Manau, kad Andrius Kubilius pataikauja euro institucijoms“.

„Jeigu mes galvojame, kad valiutos pakeitimo klausimas yra svarbus, o taip ir yra, sakome, sukvieskime referendumą ir tegu žmonės nusprendžia, kad valiutą reikia pakeisti“, – teigė laidoje taip pat dalyvavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas. 

Politiko teigimu, šiandien yra pats netinkamiausias metas euro įvedimui.

Euras gali ir palaukti?

Manęs nestebina šitos diskusijos, kitaip tariant, cirkai, kai Seimo pirmininkė pasako, kad įsivedus eurą žmonės neturės, ką valgyti. Dar tokio humoro nėra tekę girdėti, – ironizavo A.Kubilius.

V.Gapšio nuomone, kiekvienos Vyriausybės tikslas – jos valstybės ir žmonių gerovė, tad negalima vadovautis vien tik Vyriausybės programa, kurioje teigiama, kad mes turime įsivesti eurą. 

„Mes turime žiūrėti, kada yra tam sąlygos, kada geriausia žmonėms, naudingiausia valstybe. Euras savaime nėra tikslas. Euras yra priemonė, su kuria galima pasiekti kitus tikslus, t.y. skolintis pigiau užsienio rinkose, patogiau keliauti užsienyje, verslui patogiau atsiskaityti su užsienio partneriais (...), bet tuo pačiu mes turime ir rizikas, kurias prisiimame įsivesdami eurą. Mes turime įvertinti, ar mūsų žmonių gerovei euras yra būtiniausias šiandien, ar tai gali įvykti ir rytoj?“, – mintimis dalijosi pašnekovas.

A.Kubiliaus cirkai nestebina

A.Kubilius mano, kad socialdemokratai pasirinko netinkamą kelią rinkdamiesi koaliciją su Darbo partija, kuri yra visiškai nepasiruošusi rimtam ir atsakingam valstybiniam darbui. 

„Manęs nestebina šitos diskusijos, kitaip tariant, cirkai, kai Seimo pirmininkė pasako, kad įsivedus eurą žmonės neturės, ką valgyti. Dar tokio humoro nėra tekę girdėti“, – ironizavo opozicijos lyderis.

A.Kubilius neatmeta galimybės, kad Loreta Graužinienė kandidatuos į prezidento postą ir euro klausimas bus jos reklaminės kampanijos „arkliukas“. 

„Darbo partija iš tikrųjų šantažuoja visą koaliciją ir tam naudos ne tik tokius įrankius kaip euro diskreditavimą, paties euro plano įvedimą Lietuvoje, bet ir Lietuvos diskreditavimą tarptautinėje arenoje.Toks yra tikslas“, – teigė A. Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius