Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius: labiausiai mokestinę sistemą keistų progresiniai mokesčiai

Premjeras Andrius Kubilius mano, kad iš Seime skubotai svarstomų naujų mokesčių įvedimą ar esančių padidinimą numatančių įstatymų, daugiausia painiavos įvestų progresinių mokesčių įvedimas ir padidintas pelno mokestis.
A.Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Įvesti progresinius mokesčius ir didinti pelno mokestį siūlo „tvarkietis“ Julius Veselka, tačiau jo teiktas pataisas antradienio posėdyje parėmė ir konservatoriai.

Ketvirtadienį vykusioje Vyriausybės valandoje „tvarkietis“ Andrius Mazuronis išreiškė pasipiktinimą, kad tokie pakeitimai mokesčių sistemoje įvedami skubotai ir klausė premjero, kaip jis vertinąs strateginį planavimą mokesčių srityje.

Atsakydamas į kolegos klausimą premjeras juokaudamas pasisiūlė pagelbėti parlamentarui A.Mazuroniui besikalbant su jo tėvu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos lyderiu Valentinu Mazuroniu.

„Gerbiamas, jaunas kolega, bendravardi, o kodėl jūs neklausiate savo tėvo ir savo frakcijos vadovo šito klausimo? Nes progresinių mokesčių ir pelno mokesčių įstatymų projektus, kurie labiausiai keistų didelę dalį mokestinės sistemos su jūsų frakcijos parama, pateikė jūsų frakcijos narys Julius Veselka. O dabar jūs keliate klausimą, kodėl taip atsitiko“, – kalbėjo A.Kubilius.

„Jūs paklauskite savo frakcijos vadovo, savo gerbiamo tėvo, kodėl jis taip elgiasi su jumis nepasikonsultuodamas? Aš tikrai jūsų susirūpinimui labai pritariu, jeigu reikia jums padėti, patarti kaip reikia su tėvais kalbėti, turėdamas šiek tiek patirties, kaip reikia su vaikais kalbėti, galėčiau prisidėti prie to bendro darbo“, – pasisiūlė premjeras.

Primename, kad antradienį Seimas nutarė toliau svarstyti ir pelno mokesčio didinimą iki 20 proc., ir progresinių mokesčių įvedimą. Šie klausimai toliau bus svarstomi pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius