Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius neatskleidžia, kaip JAV galėtų padėti statant atominę elektrinę Lietuvoje

Premjeras Andrius Kubilius nekomentuoja, kokią paramą naujos atominės elektrinės statyboms Lietuvoje žada Jungtinės Amerikos Valstijos. Jis nei patvirtino, nei paneigė, kad kuri nors amerikiečių bendrovė gali tapti strateginiu investuotoju į Visagino atominę elektrinę (VAE).
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po susitikimo su A.Kubiliumi ir energetikos ministru Arvydu Sekmoku JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse pirmadienį žurnalistams sakė, kad Lietuva gali tikėtis JAV, parėmusių suskystintųjų dujų terminalo galimybių studiją, paramos ir naujos atominės projektui.

Popiet atsakydamas į žurnalistų klausimus, premjeras buvo uždaresnis. Paklaustas, kokia galėtų būti JAV parama, jis sakė: „Tikrai nesiimu svarstyti dabar tų dalykų, kurie lieka kol kas konfidencialių diskusijų ir derybų plotmėje. Tikiu, kad artimiausiu metu ir jūs turėsite galimybę gauti žymiai daugiau informacijos apie strateginių investuotojų atrankos procesą bei apie regioninių partnerių dalyvavimą ir matysite tolesnius darbus.   

Paklaustas, ar JAV bendrovė galėtų tapti strateginiu investuotoju į VAE, kurio atranka artėja finalinio etapo link, A.Kubilius susilaikė nuo komentarų: „Negaliu nei patvirtini, nei paneigti, ne vieną kartą esu sakęs.“

A.E.Derse kalbėjo, kad Lietuva naujos branduolinės jėgainės projekte gali tikėtis konsultavimo ir politinės paramos. A.Sekmokas po susitikimo žurnalistams užsiminė, kad Lietuva tikriausiai prašys JAV ekspertų konsultacijų.

Anksčiau žiniasklaida yra pranešusi, kad, neoficialiais duomenimis, dėl galimybės tapti strateginiu investuotoju varžosi Prancūzijos energetikos kompanija „Electricite de France“ ir Pietų Korėjos „Korea Electric Power Corp.“. Prancūzijos ambasada neigė, kad jų įmonė dalyvauja atrankoje, o korėjiečiai patvirtino.

Oficialūs Lietuvos pareigūnai nėra nei patvirtinę, nei paneigę jokios panašios informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius