-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius: Lietuva privalo kreiptis į PPO dėl diskriminuojančio Rusijos elgesio

ES prekybos komisarui Kareliui de Guchtui trečiadienį pareiškus, jog „prekybos karo“ su Rusija atveju reikia laikytis rimties, kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) ir kad Europos Komisija (EK) tai padarys dėl pastarųjų mėnesių Rusijos veiksmų prieš Lietuvą, Seimo opozicijos lyderį Andrių Kubilių stebina premjero Algirdo Butkevičiaus prieštaringa reakcija, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„ES prekybos komisaras K. de Guchtas yra visiškai teisus kalbėdamas apie prekybinius karus su Rusija ir labai džiaugiuosi principinga EK pozicija kreiptis į PPO dėl pastarųjų mėnesių Rusijos veiksmų prieš Lietuvos eksportuotojus. Tačiau A. Butkevičiaus pareiškimai apie tai, kad Lietuva vis dėlto neturi pagrindo kreiptis į PPO visiškai prasilenkia su realybe, prieštarauja netgi tam, ką labai aiškiai sako Europos Komisija.

Susidaro įspūdis, kad premjeras nesuvokia situacijos rimtumo arba tiesiog yra neįgalus ginti Lietuvos žmonių ir verslo interesus nuo Rusijos diskriminacinės veiklos, – teigia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. – Lietuva privalo skubiai reaguoti į Rusijos veiksmus ir kartu su Europos Komisija kreiptis į PPO dėl Rusijos diskriminuojančio elgesio tiek prekyboje, tiek pieno produktų įvežime, tiek dėl energetikos problemų. Juo labiau kai matome tikrai rimtą Europos Komisijos palaikymą tokiems galimiems Lietuvos veiksmams“, – spaudai išlatintame pranešime nurodė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius