-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel linki Prancūzijai sėkmės mažinant deficitą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį palinkėjo Prancūzijai sėkmės įgyvendinant savo naująjį planą iki 2014 metų sumažinti valstybės deficitą, kad jis neviršytų ES nustatytos 3 procentų BVP ribos.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Linkime Prancūzijai sėkmės, nes Prancūzija yra visos euro zonos raktas ir mes palaikysime ją vykdančią planuojamas arba pradėtas reformas“, – sakė ji žurnalistams Berlyne.

Anksčiau trečiadienį Prancūzija pranešė, kad siekia sugrąžinti biudžeto deficitą iki ES nustatytos ribos iki 2014 metų – metais vėliau, nei anksčiau tikėtasi, nusprendusi leisti toliau augti skolai, mėginant atgaivinti stringančią ekonomiką.

Paryžiaus plane deficitui sumažinti iki maksimalios 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ribos numatyta virtinė priemonių, tarp kurių yra mokesčių didinimas ir socialinės apsaugos sistemos išlaidų mažinimas.

A.Merkel pasisako prieš išlaidų didinimą skolon, siekiant stimuliuoti ekonomikos augimą, tvirtindama, kad kaip tik dėl to Europos Sąjungą sukaustė skolų krizė.

Po susitikimo su Estijos ministru pirmininku Andrusu Ansipu ji žurnalistams nurodė, kad nuoseklią ekonominę plėtrą gali užtikrinti tik biudžeto disciplina.

„Kalbame apie griežtą ekonomiką – tai nauja, dažnai vartojama sąvoka – bet užmirštame kalbėti apie skolų grąžinimą, – sakė A.Merkel. – Tačiau kalbame apie tai, kiek pinigų galime kasmet išleisti, o ne kiek gauti“.

Apie tai negalvojant, „ilgainiui iš to, žinoma, nebus nieko gera, bent jau, galiu pasakyti, – Vokietijai“, – pridūrė šalies kanclerė, primindama senstančią Vokietijos visuomenę ir skolų naštą ateities kartoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius