Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos bankas nepakeitė bazinės palūkanų normos, padidino ūkio augimo prognozę

Anglijos bankas ketvirtadienį įvykusiame vasario mėnesio posėdyje, kaip ir prognozavo dauguma ekonomistų, vienbalsiai priimtu sprendimu nepakeitė bazinės palūkanų normos, kuri šiuo metu sudaro vos 0,25 proc. ir yra mažiausia banko istorijoje.
Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Taip pat nebuvo pakeistas vyriausybės obligacijų pirkimo programos biudžetas, kuris, kaip ir anksčiau sudaro 435 mlrd. svarų (550,26 mlrd. JAV dolerių), ir įmonių obligacijų pirkimo apimtys, kurios sudaro 10 mlrd. svarų.

Tačiau Didžiosios Britanijos centrinis bankas pagerino šalies ūkio augimo šiais metais prognozę ir dabar mano, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) 2017 metais padidės 2 proc., nors dar prieš tris mėnesius tikėjosi tik 1,4 proc. prieaugio.

Padidintos ir BVP augimo 2018 ir 2019 metais prognozės – nuo 1,5 iki atitinkamai 1,6 ir 1,7 procento.

Pasak centrinio banko, prognozės pagerintos dėl papildomų skatinimo priemonių, apie kurias finansų ministerija paskelbė 2016 metais, taip pat dėl pasaulio ūkyje didėjančio aktyvumo ir palankių sąlygų kredito rinkoje.

Centrinio banko pinigų politikos komitetas taip pat atkreipė dėmesį į didelę paklausą vidaus rinkoje.

Prie neigiamų veiksnių Anglijos banko vadovybė priskyrė lėtą britų darbo užmokesčio augimo tempą ir importuojamų prekių brangimą, kurį lėmė 15 proc. po „Brexit“ referendumo atpigęs svaras.

Centriniam bankui paskelbus savo posėdžio rezultatus, svaro kursas, palyginti su trečiadienio prekybos sesijos pabaiga, smuko 0,45 proc., nusileidęs iki 1,2606 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius