Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos bankas neslepia nerimo dėl bankų požiūrio į vartotojų kreditavimą

Anglijos bankas pareikalavo, kad šalies finansų įstaigos pateiktų įrodymų, jog kredito kortelių, vartojimo paskolų ir kitų kredito produktų teikimo fiziniams asmenims vidaus taisyklės ilgainiui nepakenks bankų finansinei padėčiai.
Anglijos banko pastatas
Anglijos banko pastatas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Didžiosios Britanijos centrinio banko prudencinio reguliavimo institucija iš bankų reikalauja patvirtinimo, kad jie visapusiškai įvertina visą su vartotojų kreditavimu susijusią riziką, atsižvelgdami į „dabartines palankias ekonomines sąlygas“ ir galimą jų pablogėjimą ateityje.

„Prudencinio reguliavimo institucija mano, kad vartojimo paskolų portfelių stabilumas mažėja“, nes vis labiau didėja jų apimtis, be kita ko, rizikingesniuose segmentuose, mažėja palūkanų normos, o bankai ima kitaip vertinti riziką, nurodoma institucijos pareiškime.

Anglijos banko duomenimis, vartojimo paskolos sudaro mažiau nei 10 proc. Didžiosios Britanijos bankų fiziniams asmenims ir ne finansų sektoriaus įmonėms išduotų paskolų. Tačiau dėl didelio kintamumo ir rizikos su tomis paskolomis susijusių nurašymų suma nuo 2007 metų padidėjo net dešimt kartų. Be to, vartotojams išduodamų paskolų suma vidutiniškai auga kelis kartus sparčiau negu juridiniams asmenims skirtų paskolų portfelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius