Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antros pakopos pensijų fonde „SEB pensija 2“ jau sukaupta daugiau kaip milijardas litų

Bendrovės „SEB investicijų valdymas“ valdomo antros pakopos pensijų fondo „SEB pensija 2“ turtas viršijo 1 mlrd. litų ribą: spalio 16 d. jis buvo 1,004 mlrd. litų.
Pensininkė
Lietuviai nėra visiškai patenkinti gyvenimu / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Investavimas

Tai yra pirmas antros pakopos pensijų fondas Lietuvoje, kurio turtas pasiekė tokią vertę. Šį fondą Lietuvoje iš viso yra pasirinkę daugiau kaip 175 tūkst. gyventojų.

„Nepaisant to, kad vidutinė šio fondo dalyvių mėnesio įmoka smarkiai kito nuo 120 iki 27 litų, nes valstybė palaipsniui mažino pervedamų įmokų į privačius pensijų fondus dydį, per ilgesnį laikotarpį šio pensijų fondo dalyviams savo pensijų sąskaitose vidutiniškai pavyko sukaupti po 5 798 litus“, – sakė „SEB investicijų valdymo“ generalinis direktorius Gediminas Milieška.

Pasak jo, tie klientai, kurie fondą „SEB pensija 2“ pasirinko iš karto atsiradus galimybei pensiją kaupti ir privačiuose fonduose, t. y. per 8 metus, vidutiniškai yra sukaupę po 8 232 litus. Skaičiuojama, kad nuo fondo įkūrimo datos vidutinė investicijų metinė grąža yra 4,58 proc., o šiemet, fondo grąža nuo metų pradžios iki spalio 16 d. buvo viršijusi 11,8 procento. 

Antros pakopos pensijų fondas „SEB pensija 2“ yra įvertintas ir tarptautiniu mastu. Europoje žinomas specializuotas leidinys apie investicijas ir pensijų fondus IPE („Investment & Pensions Europe“), kasmet skiriantis apdovanojimus Europos rinkoje siūlomiems pensijų fondams, 2011 metais „SEB pensija 2“ išrinko geriausiu pensijų fondu Rytų ir Vidurio Europoje. G. Milieškos teigimu, tokį tarptautinį pripažinimą pensijų fondas Lietuvoje pelnė pirmą kartą.

Iš viso antros pakopos fonduose „SEB pensija“ (jų yra trys), kurių investicijų vienetus platina SEB bankas, dalyvauja daugiau kaip 256 tūkst. asmenų.

Šių fondų bendras turtas šiuo metu yra daugiau kaip 1,38 mlrd. litų. Nuo 2004 metų, kai atsirado galimybė papildomai pensijai kaupti antros pakopos SEB pensijų fonduose, „SEB investicijų valdymas“ dalyviams uždirbo daugiau kaip 113,8 mln. litų. Iš šių pinigų paveldėtojams ir asmenims, sulaukusiems pensinio amžiaus, jau išmokėta daugiau kaip 27,5 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius