Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti geriausieji Klaipėdos regione

Baigiantis 2007–2013-ųjų metų Europos Sąjungos (ES) paramos administravimo laikotarpiui, Ūkio ministerija inicijavo geriausių Europos Sąjungos lėšomis pasinaudojusių projektų rinkimus kiekviename Lietuvos regione. Pirmieji geriausi projektai paskelbti ir apdovanoti Klaipėdoje. Apdovanojimų renginyje geriausių projektų vykdytojus sveikino Ūkio ministerijos Europos Sąjungos paramos koordinavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Gintas Kimtys ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.
Akimirkos iš apdovanojimų Klaipėdos regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.
Akimirkos iš apdovanojimų Klaipėdos regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.

Į geriausių projektų titulą iš viso pretendavo daugiau nei pusantro šimto projektų. Klaipėdos regione Ūkio ministerijos administruojamose srityse apdovanojimams buvo nominuota 14 projektų:  3 verslo, 2 mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros, 4 turizmo, 5 energetikos kategorijose. Nugalėtojai išrinkti balsavimo specialioje interneto rubrikoje metu. Per dešimt balsavimo dienų projektai Klaipėdos regione surinko iš viso 663 balsus.

Šiuose geriausių projektų rinkimuose gyventojai daugiausiai balsų – beveik trečdalį – atidavė turizmo kategorijos projektams.

Šioje kategorijoje nugalėjo Palangos miesto savivaldybės įgyvendintas projektas „Kempingo Nemirsetoje, Palangoje įrengimas“. Projekto metu įrengtas Europos standartus atitinkantis kempingas, kuris prisidės prie Palangos kurorto turistinio patrauklumo stiprinimo, vietinio ir atvykstamojo turizmo srautų didinimo bei leis pasiūlyti įvairesnių apgyvendinimo ir aktyvaus poilsio paslaugų.

Klaipėdos regionas turi didžiulį potencialą ne tik turizmo plėtrai. Kaip renginyje pažymėjo Ūkio ministerijos Europos Sąjungos paramos koordinavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Gintas Kimtys, regionas pasižymėjo ir verslo skatinimo srityje.

„Verslo sektoriuje pasižymėjo net 85 įmonės, įgyvendinusios iš viso 118 projektų, kurių dauguma  skirta tarptautinio konkurencingumo skatinimui. Tai rodo, kad Klaipėdos regione įmonės ne tik kuria reikalingas paslaugas ir produkciją, didina darbo vietų skaičių ir pritraukia investicijas, bet jų paslaugos ir produkcija – itin aukštos kokybės, gaminamos ir teikiamos siekiant tinkamos tarptautinei rinkai“, džiaugėsi Klaipėdos regiono įmonių ambicijomis G. Kimtys.

Akimirkos iš apdovanojimų Klaipėdos regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.
Akimirkos iš apdovanojimų Klaipėdos regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.

Vis dėl to, net ir verslo kategorijoje geriausiuose ES projektų rinkimuose nugalėjo su turizmu susijęs projektas „UAB Sveikatos centras „Energetikas“ atvykstamojo turizmo skatinimas“. Sveikatos centras projekto metu pristatė savo paslaugas tikslinėse parodose užsienyje.

Mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros kategorijoje geriausiu išrinktas PET tarą gaminančios bendrovės „Terekas“ projektas  „6 lizdų PET butelių formavimo mašinos sukūrimas“. Šis įrenginys ne tik prisidės prie gaminamos produkcijos vertės, bendrovės finansinių rodiklių gerinimo, bet ir leis plėtoti vidutiniškai aukštoms technologijoms priskiriamą veiklos sritį.

Energetikos kategorijoje apdovanojimui buvo nominuoti net penki projektai, tačiau daugiausiai balsų surinko Klaipėdos „Varpo" gimnazijos pastato šiluminės renovacijos projektas, įgyvendintas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Projektas itin reikšmingas gimnazijos bendruomenei – mokymosi ir darbo sąlygos tapo komfortiškesnės, prailginta pastato tarnavimo trukmė.

Apdovanojimų pabaigoje Ūkio ministerijos Europos Sąjungos paramos koordinavimo departamento direktoriaus pavaduotojas linkėjo Klaipėdos regiono verslo bendruomenei bei viešajam sektoriui aktyviai įgyvendinti projektus ir naujuoju – 2014–2020-ųjų metų – ES paramos laikotarpiu bei išlaikyti lyderio pozicijas turizmo srityje, o taip pat siekti pirmauti ir visose kitose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius