Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie 50 proc. „Arvi cukraus“ fabriko akcijų gali įsigyti Vokietijos „Pfeifer & Langen“

„Arvi“ įmonių grupė į savo cukraus verslą planuoja įsileisti investuotoją: apie 50 proc. „Arvi cukraus“ fabriko akcijų gali įsigyti Vokietijos kompanija „Pfeifer & Langen“.
Cukrus
Cukrus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jeigu šis sandoris pavyks, didžioji Lietuvos cukraus pramonės dalis bus sutelkta vokiečių rankose, rašo portalas eversus.lt.

Jo duomenimis, parduoti pusę cukraus fabriko „Arvi“ paskatino skolos „Swedbank“. Cukraus bendrovės akcijas pardavinėja „Swedbank“ įmonių finansų padalinys Lietuvoje.

„Arvi cukraus“ generalinis direktorius Eduardas Justinas Jakevičius šių metų gegužę interviu „Ūkininko patarėjui“ patvirtino, kad bendrovė susitikinėja su potencialiais investuotojais. Jų pavadinimų cukraus fabriko vadovas neatskleidė, todėl vardijo tik geografines nuorodas – Vokietija, Lenkija, Italija.

„Arvi cukrus“ 2009 metais gavo 93 mln. litų pajamų ir patyrė 11 mln. litų nuostolių, o 2010 metų rezultatų Registrų centrui ši įmonė dar nėra pateikusi.

„Pfeifer & Langen“ šiuo metu valdo cukraus fabrikus kaimyninėse šalyse Lenkijoje ir Ukrainoje. Taip pat ir Italijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius