-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie svarbiausius euro įvedimo įvykius praneš SMS žinutėmis

Lietuvos bankas ir didieji mobiliojo ryšio operatoriai sutarė dėl bendradarbiavimo informuojant Lietuvos visuomenę apie euro įvedimą šalyje. „BITĖ Lietuva“, „Omnitel“ ir „Tele2“ bendrovės, suprasdamos gyventojų pasirengimo valiutos keitimui svarbą, savo klientams išsiųs dvi trumpąsias žinutes (SMS) apie svarbiausius euro įvedimo įvykius.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vertiname socialiai atsakingą mobiliojo ryšio operatorių žingsnį, leisiantį keliems milijonams mobiliojo ryšio abonentų operatyviai gauti esminę, su euro įvedimu susijusią informaciją. Tiesioginis informavimas – vienas efektyviausių būdų padėti gyventojams geriau pasirengti pasitikti bendrąją Europos valiutą“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pirmoji trumpoji žinutė bus išsiųsta po Europos Sąjungos Tarybos sprendimo dėl euro įvedimo Lietuvoje nuo 2015 m. Numatoma, kad sprendimas gali būti priimtas liepos mėn. Šia žinute gyventojai taip pat bus informuojami apie tai, kur ieškoti informacijos iškilus papildomiems klausimams.

Pirmoji trumpoji žinutė bus išsiųsta po Europos Sąjungos Tarybos sprendimo dėl euro įvedimo Lietuvoje nuo 2015 m.

Gruodžio pabaigoje mobiliųjų telefonų savininkus pasieks antroji žinutė, priminsianti, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. oficialia mokėjimo priemone Lietuvoje tampa euras. Bus dar kartą priminta, kiek truks dviejų valiutų apyvartos laikotarpis, kur bus galima saugiai ir nemokamai išsikeisti litus į eurus: komercinių bankų ir pašto skyriuose, kai kuriose kredito unijose ir Lietuvos banke.

Lietuvoje yra daugiau negu 4,5 mln. aktyvių mobiliojo ryšio paslaugų abonentų, todėl tikimasi, kad trumposiomis žinutėmis paskleista informacija padės sklandžiai pasiruošti perėjimui prie naujosios valiutos daugumai Lietuvos gyventojų.

Lietuva tikisi sėkmingai įvykdyti nustatytus euro įvedimo reikalavimus, vadinamuosius Mastrichto kriterijais, ir 2015 m. sausio 1 d. įsivesti ES bendrąją valiutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius