-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa atskleidė: rusai vis pesimistiškiau vertina rublio ateitį

Rusijos gyventojų lūkesčiai dėl rublio kurso praėjusiais metais pablogėjo. Tai atskleidžia „Visos Rusijos visuomenės nuomonės tyrimų centro“ atliktas tyrimas, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Rusijos rublis
Rusijos rublis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015 m. lapkritį respondentai prognozavo, kad vidutinė JAV dolerio vertė po trijų mėnesių sieks 69 rublius, o gruodį jau buvo dažniausiai įvardijama 76 rublių suma.

Apklausa atskleidė, jog tik penktadalis rusų reguliariai stebi valiutos kursus šalyje, o 48 proc. jų visai neseka. Be to, finansinės naujienos domina labiau jaunąją rusų kartą.

52 proc. apklaustų rusų savo santaupas laiko nacionaline Rusijos valiuta, o doleriai labiau priimtini aukštesnes pajamas gaunantiems gyventojams.

JAV dolerio ir euro kursas rublio atžvilgiu pastaruoju metu ir toliau smarkiai auga. Ketvirtadienį Maskvos biržoje, prekybos sesijos pradžioje JAV dolerio kursas išaugo iki 76,79 rublio, o euras net iki 83,54 rublio.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius