Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Apklausa: daugiau nei 26 proc. gyventojų dar laukia būsto kainų mažėjimo

Artimiausiu metu įsigyti nuosavą arba didesnį būstą planuoja 4,3 proc. gyventojų, dar kiek daugiau nei 2 proc. norėtų nusipirkti sodybą ar butą pajūryje, rodo „Delfi“ užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.
Namas
Namas / Photos.com

Maždaug ketvirtadalis lietuvių mano, kad nekilnojamojo turto kainos nesikeis, daugiau nei trečdalis – kiek didės, o per 26 proc. laukia kritimo, rašo naujienų portalas „Delfi“.

Daugiausia – apie 40 proc. – apklausos dalyvių, paklausti, ar artimiausiu metu ketina keisti būstą, tvirtino, kad juos tenkina dabartinis, tačiau nėra lėšų jam atnaujinti arba naujam įsigyti.

Daugiausia – apie 40 proc. – apklausos dalyvių, paklausti, ar artimiausiu metu ketina keisti būstą, tvirtino, kad juos tenkina dabartinis, tačiau nėra lėšų jam atnaujinti arba naujam įsigyti.

Dar po beveik 14 proc. respondentų sakė neplanuojantys jo keisti, nes  per brangu turėti nuosavus namus arba netenkina pasirinkimas. Apie 13 proc. žmonių ketina renovuoti jau turimą būstą, o 5 proc. dar laukia, kol kainos kris.

Tyrimo duomenimis, apie planus pirkti būstą dažniau kalbėjo 25–45 metų didžiausių pajamų atstovai. Šie respondentai taip pat dažniau nurodė laukiantys dar didesnio kainų kritimo.

Vyresni nei 45 metų gyventojai dažniau nusiteikę ateityje renovuoti turimą būstą.

Lietuviai nėra vieningi, kokia ateitis laukia nekilnojamojo turto kainų. Apie 34 proc. mano, kad jos kils, per 26 proc. laikosi nuomonės, kad jos kris, ketvirtadalis prognozuoja, kad nesikeis.

Dar kone dešimtadalis respondentų šiuo klausimu nuomonės neturėjo.

Registrų centro Rinkos tyrimų ir duomenų analizės skyriaus vedėjas bei Lietuvos turto vertintojų asociacijos prezidentas Steponas Deveikis „Delfi“ sakė, kad dabar NT rinkoje yra štilis, o atsigavimo reikėtų laukti po kelerių metų.

Registrų centro duomenimis, 2009 metais būstas Vilniuje atpigo 25,8 proc., o likusioje šalies dalyje – 19,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje