-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: pajūrio verslininkai tikisi didesnio poilsiautojų srauto

Pajūryje nuoma besiverčiantys žmonės tikisi, kad šiemet šventiniu laikotarpiu pas juos lankysis daugiau poilsiautojų nei pernai. Tai parodė Palangos ir Nidos nuomos rinkoje veikiančio portalo smilteles.lt atlikta apklausa.
Palangos tiltas žiemą
Palangos tiltas žiemą / 15min.lt skaitytojo Tomo K. nuotr.
Temos: 2 Pajūris Verslas

Po vasaros sezono, daugiau vilties sulaukti poilsiautojų pajūrio gyventojams atsiranda tik prieš didžiąsias žiemos šventes – Kalėdas ir Naujuosius metus. Tačiau ekonominė krizė pakirto turizmą ir poilsiautojų čia nuo 2007 m. iki 2009 m. sumažėjo beveik dvigubai. Vis dėlto pajūrio verslininkai tikisi, kad šiemet per šventes poilsiautojų padaugės.

Tokias viltis suteikė projekto smilteles.lt inicijuota apklausa, kurios metu buvo apklausti pajūrio kurortų gyventojai. Net 71 proc. apklaustų pajūrio verslininkų šiemet tikisi sulaukti daugiau poilsiautojų negu pernai.

„Pernai tokiu pat metu pajūrio gyventojai, užsiimantys nuoma, skundėsi, jog užsakymų artėjančioms šventėms yra labai nedaug. Šiemet lūkesčiai labiau optimistiški – žmonės teigė, jog jaučia pagyvėjimą bei atsigavimą. Užsakymų skaičius pastebimai išaugo. Norint išsinuomoti kambarį ar butą Naujiems metams, tenka gerai paieškoti – nemažai vietų jau yra užimta“, – teigė projekto smilteles.lt koordinatorius Laurynas Pocius.

Pasak jo, norintieji pajūryje švęsti Kalėdas ar Naujuosius turėtų sukrusti jau dabar. Mat jeigu laisvų plotų veikiausiai dar bus, tai kainos prieš pat šventes neišvengiamai pašoks.

„Atlikdami apklausą nesitikėjome tokių džiuginančių rezultatų. Nors į tokį atsigavimą turėtume žvelgti atsargiai, vis dėlto, mūsų prognozėmis, situacija gerėja ir ateinantys metai pajūrio kurortams bus lengvesni. Savo ruožtu mes linkime pajūrio miesteliams, jog artėjančios šventės būtų ne tik kupinos džiaugsmo bei šiltų jausmų, bet ir pateisintų visas puoselėjamas viltis bei lūkesčius“, – apklausos rezultatus pakomentavo ir projekto vadovė Augustė Bartkevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius