-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ vertė – didesnė už Rusijos biržos

Rusijos kompanijų akcijų išpardavimas Maskvos biržoje lėmė, jog šios šalies akcijų rinkos bendra kapitalizacija arba vertė tapo mažesnės nei vienos Amerikos kompanijos „Apple“ rinkos vertė, kuri tuo pačiu šiuo metu yra pati didžiausia pasaulyje, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Apple“ pristatė naujus „iPad“ ir „iMac“
„Apple“ pristatė naujus „iPad“ ir „iMac“ / Scanpix nuotr.

Nuo šių metų pradžios „Gazprom“, „Lukoil“, „Sberbank“, VTB, „Rosneft“, „Aeroflot“ ir kitų Maskvos biržoje kotiruojamų kompanijų ir bankų bendra vertė susitraukė 30,6 procento iki 531 mlrd. dolerių ir tai tuo pačiu yra mažiau nei vienos kompanijos, t.y. „Apple“ vertė, kuri šiuo metu siekia net 669,65 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios minimos informacinių technologijų milžinės iš Amerikos vertė pakilo apie 200 mlrd. dolerių arba 42,5 procento.

„Apple“ kartu su savo akcininkais dirba taip, kad gautų didžiausią įmanomą grąžą ir yra įsikūrusi šalyje, kur privati nuosavybė yra saugoma įstatymų“ – atkreipė dėmesį „Kapital Asset Management“ aktyvų valdytojas Vadimas Bit-Avragimas.

Jis tuo pačiu pridėjo, kad Rusijoje privačios nuosavybės teisinė apsauga nėra tokia didelė kaip Amerikoje, o daugelis įmonių, kurias kontroliuoja Rusijos valdžia, yra prastai valdomos. Be to, iš Rusijos dėl konflikto Ukrainoje ir Vakarų Rusijai pritaikytų sankcijų, pasitraukė didelės vertės užsienio kapitalas.

„Atsižvelgiant į visa tai, jei dar įsitraukti į konfliktą su savo kaimynais, tai tuomet turi susitaikyti su tuo, kad tau bus dar sunkiau įtikinti investuotojus iš viso pasaulio investuoti tavo šalyje“ – reziumavo „Kapital Asset Management“ aktyvų valdytojas Vadimas Bit-Avragimas.

Nuo šių metų pradžios Rusijos akcijų rinkos RTS indeksas išreikštas doleriais susitraukė virš trisdešimt procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius