-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Aprangos“ planuose – prekyba internetu

Didžiausia Lietuvoje mažmeninės prekybos drabužiais bendrovės „Apranga“ grupė gali pradėti prekiauti internetu – didžiausia pasaulyje mažmeninės prekybos drabužiais kompanija „Inditex“, su kuria aktyviai bendradarbiauja „Apranga“, pranešė, kad nuo rugsėjo šeši jos prekės ženklai planuoja pradėti prekybą internetu.
Prekės internetu.
Prekės internetu / scanpix.lt nuotr.

„Kada pradėsime drabužiais prekiauti internetu, įtakos turės tam tikri „Inditex“ sprendimai“, – eversus.lt sakė grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

Neseniai „Inditex“ pranešė, kad jau rudens pradžioje internetines parduotuves kai kuriose Europos rinkose atidarys „Massimo Dutti“, „Pull & Bear“, „Bershka“, „Stradivarius“, „Oysho“ prekės ženklai, o nuo rugsėjo 7 dienos e. prekybą Jungtinėje Karalystėje planuoja pradėti „Zara“.

„Kai kurių prekės ženklų e. parduotuvės atsiras ir Lietuvoje. Tai – tik laiko klausimas“, – atskleidžia R.Perveneckas. „Apranga“ šį klausimą jau yra aptarusi ir su „Inditex“, tačiau šio pokalbio turinys, R.Pervenecko teigimu, yra konfidencialus.

„Galiu pasakyti tik tiek – internetinės prekybos drabužiais rezultatai Europoje nėra įspūdingi“, – tikino „Aprangos“ generalinis direktorius.

Birželį „Apranga“ frančizės sutartis su „Inditex“ pratęsė iki 2014 metų. Tačiau R.Perveneckas abejoja, ar ispanai kada nors norėtų išpirkti frančizės sutartis Baltijos šalyse, kurios yra „mažiausia rinka Europoje“: „Šiuo metu yra didelių ir patrauklių rinkų. Būtent jose „Inditex“ dabar spartina įvykius.“

Šiuo metu „Apranga“ su „Inditex“ turi 5 frančizės sutartis dėl „Zara“, „Bershka“, „Pull & Bear“, „Stradivarius“ ir „Massimo Dutti“ tinklų vystymo Baltijos šalyse. Naujausias šio portfelio prekės ženklas yra „Massimo Dutti“, kurio pirmąją parduotuvę Lietuvoje bendrovė planuoja atidaryti rugpjūčio pabaigoje.

„Aprangos“ grupė valdo 32 „Inditex“ ženklų parduotuves Baltijos šalyse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius