-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsipirkimas užsienyje nebėra kinų turistų prioritetas

Kinijos turistai šiemet pirmą kartą apribos išlaidas pirkiniams Europos ir Azijos miestų parduotuvėse ir toliau didins išlaidas restoranams bei ekskursijoms, parodė viešbučių rezervavimo svetainės „Hotels.com“ ir rinkos tyrimų įmonės „Ipsos“ kasmet atliekama apklausa.
Kinų turistai
Kinų turistai / 123rf.com
Temos: 2 Kinija Turistai

Per 2017 metų apklausą tik trečdalis atostogauti į užsienį vykstančių kinų pareiškė, kad apsipirkimas yra pagrindinė jų kelionės priežastis. 2016 metais apsipirkimą užsienyje kaip kelionės prioritetą nurodė du trečdaliai respondentų.

„Pirmą kartą istorijoje apsipirkimas nebėra pagrindinė Kinijos tarptautinio turizmo priežastis, – britų verslo dienraščiui „The Financial Times“ pareiškė už Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną atsakingas „Hotels.com“ viceprezidentas Abhiramas Chowdhry. – Nusistovėjusi nuomonė, kad kinų turistai į užsienį vyksta tik tam, kad apsipirktų, laipsniškai keičiasi. Panašu, kad jie nori patirti vis daugiau įspūdžių.“

Konsultacijų įmonės „Oliver Vyman“ apklausos duomenimis, 2016 metais turistai iš Kinijos užsienyje vidutiniškai išleido po 20 tūkst. juanių (apie 3 tūkst. JAV dolerių) – šiek tiek daugiau negu metais anksčiau. Išlaidos apsipirkimui nuo 8,05 tūkst. juanių 2015 metais sumažėjo iki 6,7 tūkst. juanių.

Analitikai pažymi, kad kelionės į užsienį jau yra prieinamos beveik visiems gyventojų sluoksniams, o ne tik labiausiai pasiturintiems kinams, ir tai taip pat paaiškina, kodėl mažėja išlaidos pirkiniams.

„The Financial Times“ taip pat atliko apklausą, kuri parodė, kad išlaidų dalis, kurią kinai skiria apsipirkimui, šiemet sumažėjo nuo 47 proc. visų išlaidų 2013 metais iki 37 procentų. O išlaidos apgyvendinimui, maistui ir pramogoms padidėjo nuo 31 iki 44 procentų.

2016 metais Kinijos gyventojai atliko 122 mln. kelionių už žemyninės šalies teritorijos ribų (įskaitant keliones į Honkongą ir Makao) – 4 proc. daugiau negu 2015 metais. Daugiau kaip 80 proc. Kinijos turistų vyksta į kitas Azijos šalis, tačiau atostogaujančiųjų Europoje ir JAV 2016 metais padaugėjo atitinkamai 25 ir 12 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius