Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsipirkimo Lenkijoje bumas slopsta

Žiemą masiškai vykę apsipirkti į Lenkiją lietuviai pamažu ima skaičiuoti, ar verta ten važiuoti.
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose / 15min.lt skaitytojo Džono nuotr.
Temos: 2 Suvalkai Lenkija

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, lietuviai vis atidžiau skaičiuoja, ar verta važiuoti apsipirkti į Lenkiją. Dienraščio kalbintas 32 metų vyras teigė, kad nuvykęs į Suvalukus nusivylė – benzinas Lenkijoje vos keliais centais pigesnis nei mūsų šalyje, o maisto prekės Lietuvoje pastebimai pinga, taip pat ir zloto bei lito santykis nėra toks palankus kaip anksčiau. Tiesa, jis teigė, kad kelionę atpirko plytelės, kurių kaina Lenkijoje yra smarkiai mažesnė nei Lietuvoje – nusipirkus jų kaimyninėje šalyje pavyko sutaupyti 300 litų.

Vienos dienos apsipirkimo į Lenkiją keliones organizuojančios agentūros taip pat pastebi, kad dabar tokių išvykų bumas aprimęs. Tačiau kelionių agentūros „Želesa“ vadovė pastebėjo, kad taip galbūt yra dėl to, jog vieną kartą su jais nuvykę lietuviai vėliau ten vyksta savarankiškai. Moteris prognozavo, kad kol zloto kursas sieks apie 0,75-0,79  lito ir prekės Lenkijoje bus maždaug trečdaliu pigesnės nei čia, vykstančiųjų bus.

Tiesa, neaišku, kiek ilgai Lenkijoje prekės bus pigesnės nei Lietuvoje. Esą dėl masiškos kaimynų invazijos Lenkijoje jau kelis kartus brango maisto ir kai kurie kiti produktai. Prekybininkai ypač pastebimai kainas pakėlė kovą. Nuo kelių iki keliolikos grošų kovą prekybininkai Lenkijoje kilstelėjo mėsos ir jos gaminių, cukraus, pieno, kruopų, makaronų, padažų kainas, rašo „Vilniaus diena.“

Patys lenkai sako nepastebintys, ar lietuvių srautas turgavietėse ir parduotuvėse sumažėjo. Teigiama, kad prekybininkai prisitaikė prie čia vis atvykstančių lietuvių – kai kurių prekių atvežama daugiau, ypač savaitgaliais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius