Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar jūsų mažylis gaus vaiko pinigus?

Seimas taip supainiojo vaikams mokamų pinigų teikimo tvarką, kad dėl jos jau dabar iš proto eina ne tik socialinės apsaugos darbuotojai, bet ir mažylius auginantys tėvai. Jeigu šeima augina vyresnį nei 3 metų vaiką, pernai tėvai dar turėjo darbus, o šiemet vienas gimdytojų jo neteko, vaiko pinigų gali ir nesulaukti.
Liūdna mergaitė
Valdžia nusprendė, kad nėra ko remti visus valstybėje gyvenančius vaikus. Gal ne visi vaikai yra šios šalies piliečiai? / Photos.com nuotr.

Nuo kovo 1-osios įsigalios nauja išmokų už vaikus tvarka. Norintys gauti išmokas už vyresnius nei trejų metų vaikus savivaldybėms turės pateikti pažymas apie visas praėjusių 12 mėnesių šeimos pajamas. Tada ir paaiškės, ar vaiko pinigai priklauso, rašo „Lietuvos rytas“. Pagal naująją tvarką vyresniems negu trejų metų vaikams pinigai bus mokami tik tuomet, jeigu vienam šeimos nariui vidutiniškai per mėnesį tenka ne daugiau kaip 1050 litų pajamų.

Nuo vaiko gimimo dienos iki 3 metų bus mokami 97,5 lito per mėnesį, kai šeimoje vienas ar du vaikai. Jeigu šeimoje trys ir daugiau vaikų – 143 litai.

Vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniam, besimokančiam pagal bendrojo lavinimo ar profesinio mokymo pirmajai kvalifikacijai įgyti programas, bet ne ilgiau kaip iki 21 metų, skiriama 52 litų dydžio išmoka per mėnesį, jeigu šeimoje yra vienas arba du vaikai.

Kai šeimoje auga  trys ir daugiau vaikų, 97,5 litų išmoka per mėnesį mokama ne ilgiau nei vaikui sukanka 24 metai.

Vyresniems  nei trejų metų vaikams išmoka bus mokama tik tuomet, jeigu šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1050 litų.

Šeimos pajamos išmokai gauti bus skaičiuojamos pagal pastaruosius 12 mėnesių.

Kreipiantis dėl išmokos vaikui skyrimo, būtina pateikti duomenis apie per metus gautas pajamas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius