Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar pajutote: valdžia teigia, kad atlyginimas į rankas padidėjo 104 eurais

Pristatydamas mokesčių reformos rezultatus finansų ministras Vilius Šapoka suskaičiavo, kad atlyginimai į rankas šiemet sausį buvo 104 eurais didesni nei pernai sausį.
Linas Kukuraitis ir Vilius Šapoka
Linas Kukuraitis ir Vilius Šapoka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kalbant apie mokestinę pertvarką, visų pirma tai sietina su darbo santykiais susijusios mokestinės naštos mažinimu, galime pasidžiaugti pirmaisiais rezultatais. Vidutinės NETO pajamos (į rankas), jei palygintume 2019 m. sausio mėnesį su tuo pačiu laikotarpiu 2018 m., padidėjo 104 eurais, iš jų 40 eurų – dėl mokesčių pertvarkos, likusi dalis – dėl augančios ekonomikos“, – Vyriausybės pasitarime tvirtina V.Šapoka.

Prezentacija nurodo, kad remiamasi „Sodros“ duomenimis, tačiau tikslius ketvirčio atlyginimų pokyčius Statistikos departamentas paskelbs vėliau.

lrv.lt informacija/Mokesčių reformos rezultatai, pristatyti Vyriausybei
lrv.lt informacija/Mokesčių reformos rezultatai, pristatyti Vyriausybei

Anot V.Šapokos, mokesčių reforma įvyko sklandžiai ir konsoliduojant „Sodros“ įmokas nebuvo nesklandumų.

V.Šapoka pasidalijo naujausia informacija, kad dėl paskelbtos mokesčių amnestijos patikslinta į biudžetą mokėtina mokesčių suma deklaracijose išaugo 11 proc.

„Rezultatas yra ir tikimės, kad jis iki birželio pabaigos dar ganėtinai smarkiai išaugs“, – teigia V.Šapoka ir priminė, kad vienintele galimybė be baudų ir delspinigių sumokėti „pamirštus“ mokesčius tęsis iki liepos 1 dienos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pasidalijo pensijų reformos rezultatais: 1,2 proc. pensijų fondų dalyvių, arba 17 tūkstančių žmonių, apskritai nutraukė pensijų kaupimą pensijų fonduose ir pinigus sugrąžino į „Sodrą“, 4,8 proc. dalyvių sustabdė kaupimą laikinai – jų pinigai liko fonde su galimybe pensijų kaupimą atnaujinti ateityje.

Anot jo, didesnė dalis gyventojų dabar pensijų fonduose kaupia aktyviai. Realių kaupėjų, kurie kaupia nuo savo darbo užmokesčio ir gavo valstybės paskatą, padaugėjo nuo 478 iki 839 tūkst. žmonių.

„Reforma vyksta kaip ir planuoja ir tarpiniai rezultatai praktiškai atitinka planuotus reformos rezultatus“, – teigė L.Kukuraitis.

lrv.lt informacija/Pensijų reformos rezultatai, pristatyti Vyriausybėje
lrv.lt informacija/Pensijų reformos rezultatai, pristatyti Vyriausybėje

Premjeras Saulius Skvernelis išsakė lūkesčius, kad 2025 metais reformos lems 2 proc. didesnį BVP augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius