-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina paskelbė restruktūrizavimo susitarimą su kreditoriais dėl 66 mlrd. JAV dolerių skolos

Recesijos paveikta Argentina antradienį paskelbė pasiekusi susitarimą su trimis pagrindiniais kreditoriais dėl 66 mlrd. JAV dolerių skolos restruktūrizavimo, siekdama išspręsti dar vieną valstybės įsipareigojimų neįvykdymo krizę.
Doleriai
Doleriai / Andriaus Vaitkevičiaus/15min archyvo nuotr.
Temos: 2 Argentina Ekonomika

Vyriausybė nustatė terminą iki rugpjūčio 4 dienos įvykdyti susitarimą, tačiau dabar perkėlė šią datą į rugpjūčio 24 dieną, kad galėtų „įgyvendinti susitarimą“, kuris sudarytas po kelis mėnesius trukusių ginčų ir terminų pratęsimo.

Argentinos ekonomikos ministerijos pareiškime teigiama, kad susitarimas „leis kreditorių grupių nariams ir kitiems [obligacijų] turėtojams paremti Argentinos skolų restruktūrizavimo pasiūlymą ir suteikti Argentinai reikšmingas skolų lengvatas“.

Obligacijos sudaro maždaug penktadalį šalies 324 mlrd. JAV dolerių siekiančios skolos, kuri sudaro apie 90 proc. jos bendrojo vidaus produkto (BVP).

Nuo gegužės 22 dienos Argentina pateko į defoltą – devintą kartą istorijoje. Šalis praleido terminą sumokėti 500 mln. JAV dolerių palūkanų už skolą, dėl kurios vyksta dabartinės derybos.

Praėjusį mėnesį trys pagrindinės grupės, teigiančios, kad atstovauja „60 proc. biržų obligacijų ir 51 proc. pasaulinių obligacijų“, kurios suteikia joms vetuoti bet kokius sandorius, pranešė atmetusios naujausią Argentinos pasiūlymą.

Argentina pasiūlė sandorį, numatantį 53,5 cento vienam JAV doleriui – žymiai daugiau, nei anksčiau siūlyti 39 centai, tačiau kreditorių grupė pageidauja ne mažiau kaip 56,5 cento už vieną JAV dolerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius