-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Artėjant eurui Lietuvos gyventojai neplanuoja šluoti parduotuvių ir kaupti atsargų

Lietuvos gyventojai pakankamai ramiai laukia įvedamo euro ir nesiima veiksmų, kurie rodytų besikeičiančius vartojimo įpročius. Beveik 80 proc. mūsų šalies gyventojų neplanuoja papildomų priemonių šeimos finansiniam saugumui užtikrinti prieš įvedant eurą.
Apsipirkusios laimingos moterys
Apsipirkusios laimingos moterys / Fotolia nuotr.

Tokia tendencija paaiškėjo draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktoje Lietuvos gyventojų apklausoje.

Beveik 80 proc. žmonių Lietuvoje niekaip nekeičia savo finansinio elgesio dėl artėjančio euro. Tačiau apie 9 proc. gyventojų sakosi pradėję labiau taupyti, nes stengiasi sukaupti santaupų, 6 proc. žmonių teigia jau dabar ėmė keisti litus į eurus. Dar 8 proc. apklaustųjų perka arba iki euro įvedimo dar  ketina įsigyti reikalingų daiktų.

Beveik 80 proc. žmonių Lietuvoje niekaip nekeičia savo finansinio elgesio dėl artėjančio euro.

Tyrimas rodo, kad dažniau papildomu namų ūkio finansiniu saugumu rūpinasi didesnes pajamas turintys gyventojai.  Daugiau uždirbantys žmonės ir iki šiol labiau rūpinosi savo turtu bei šeimos finansine apsauga.

Papildomų daiktų prieš euro įvedimą dažniau ketina įsigyti vyriausios kartos (56 metų ir vyresni) žmonės ir kaimo gyventojai. Tai  M.Jundulas sieja su senuoju įpročiu kaupti atsargas prieš bet kurį didesnį pasikeitimą valstybės gyvenime.

Vidurinės ir jaunesnės kartos gyventojai, keičiantis nacionalinei valiutai, ypatingų pokyčių neprognozuoja, jie lanksčiau įvertins ir galimus kainų svyravimus, susijusius su valiutos konvertavimu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius