Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant EVT verslo bendruomenė atkreipia dėmesį į Europos pramonės problemas

Europos Sąjungos Vadovų Tarybos išvakarėse Europos pramonės ir verslo organizacija „BusinessEurope“ raštu kreipėsi į Europos lyderius, siekdama atkreipti dėmesį į šiandienines Europos pramonės problemas. Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius pagrindinius europinės verslo bendruomenės kreipimosi akcentus pristatė prezidentui Gitanui Nausėdai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vidmantas Janulevičius
Vidmantas Janulevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar kartą atkreipiamas ES valstybių vadovų dėmesys į verslo situaciją – šiuo metu daugelis verslų kovoja dėl išlikimo ir jų darbuotojų ateities. Kreipimesi pabrėžiama, kad šiuo metu būtų pražūtinga verslą apsunkinti papildoma mokesčių našta. Pasak LPK prezidento V.Janulevičiaus, tiek LPK, tiek „BusinessEurope“ vienijama europinė bendruomenė pabrėžia, kad Europai skubiai reikia aiškios Europos ekonominės darbotvarkės, kuri reikšmingai prisidėtų prie tvaraus augimo ir darbo vietų kūrimo.

„Siekdami užtikrinti, kad būtų optimaliai išnaudotos skiriamos ES finansines paskatos ir būtų užtikrintas tvarus augimas, ES vadovų dėmesys turi būti sutelktas į tris esminius prioritetus, kurie bus esminiai užtikrinant kuo spartesnį atsigavimą. Kalbame apie aiškią ekonominę darbotvarkę, veiksmingą geresnio reglamentavimo politiką, vakcinos gamybos spartinimą ir ribojimų sušvelninimą ES vidaus rinkoje“, – pažymi LPK prezidentas.

Kreipimesi pažymima, kad valstybių narių vadovai, veikdami kartu su Europos Komisija, turėtų užtikrinti, kad ES atsigavimo fondų lėšos būtų tikslingai nukreiptos į investicijų į konkurencingumą, produktyvumą ir reformas, įgalinančias augimą, bei piliečių užimtumo didinimą. Yra būtina sukurti Atkūrimo rezultatų švieslentę (Recovery Scoreboard), kuri padėtų stebėti lėšų paskirstymą ir naudojimą. Reikia užtikrinti žaliąsias transformacijas, įveiklinant Žaliąjį kursą (Green Deal) ir jo tikslus susiejant su augimą skatinančia pramonės strategija. Sklandi pramonės transformacija galima tik esant tvariai finansinei paramai. Labai svarbu ES mastu vykdyti socialinę politiką orientuotą į užimtumo didinimą - nacionalinių atsigavimo ir atsparumo planų investicijos turi būti nukreiptos į darbuotojų naujų gebėjimų vystymą bei kompetencijų atnaujinimą. Užtikrinti, kad Europos socialinių teisių ramstis skatintų ekonomikos augimą.

„Siekdama įveikti didžiausią ekonominę krizę, ES sutelkė precedento neturinčius finansinius išteklius, kuriuos turime nukreipti į ilgalaikio konkurencingumo užtikrinimą ir įmonių žaliąją bei skaitmeninę transformaciją. Turime unikalią galimybę pakeisti mūsų ekonomikas didindami darbo našumą, spartindami pramonės augimą ir stiprindami konkurencingumą“, – sako V.Janulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius