-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūro Zuoko pareiškimą dėl skolų „Snorui“ negrąžinimo premjeras Andrius Kubilius vadina neatsakingu

Premjeras Andrius Kubilius teisiškai neraštingu ir neatsakingu vadina Vilniaus mero Artūro Zuoko pareiškimą, esą sostinės valdžia neskubės grąžinti skolos nacionalizuotam bankui „Snoras“.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tenka apgailestauti, kad Vilniaus miesto meras daro tokius neišmintingus ir neatsakingus pareiškimus. Jeigu iš tikrųjų yra 130 mln. litų skola „Snoro“ bankui, tai toks pareiškimas reikštų, kad Artūras Zuokas yra pasiruošęs negrąžinti indėlių nuo 6 tūkst. iki 15 tūkst. indėlininkų, nes skaičiuojant vidutinę indėlių sumą, toks išeitų indėlininkų skaičius“, – Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

„Tai visiškai teisiškai neraštingas pareiškimas ir čia nėra daug ką komentuoti“, – kalbėjo konservatorių vadas A.Kubilius.

Kaip rašė naujienų portalas delfi.lt, A.Zuokas pirmadienį pareiškė, kad Vilniaus savivaldybė neketina mokėti „Snorui“ 80 mln. litų, nes banko savininke tapusi Vyriausybė esą nepadeda spręsti miesto finansinių problemų ir ketina apriboti miesto skolinimosi galimybes. Mero teigimu, savivaldybės teisininkai ruošia ieškinį Vyriausybei, kuriuo bus reikalaujama padidinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį, skiriamą Vilniaus biudžetui.

Vilniaus savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus BNS sakė, kad savivaldybės skolos „Snorui“ siekia apie 73 mln. litų.

„Snoras“ išpirko 78 mln. litų skolų savivaldybės įmonėms, iš jų apie 5 mln. litų jau grąžinome", – sakė jis. Anot jo, skolą „Snorui“ reikia grąžinti iki kitų metų rugsėjo.

A.Zuoko pareiškimais pasipiktino ir Darbo partijos atstovai. Frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys pareiškė, kad taip A.Zuokas siekia šantažuoti Vyriausybę, o skolos negrąžinimas atsilieptų banko indėlininkams.

„Akivaizdu, kad Vyriausybė šiandien yra sudėtingoje situacijoje ir būtina kuo skubiau spręsti „Snoro“ klausimą. Indėlininkų pinigų grąžinimas šiuo atveju turėtų būti prioritetas. Tad A. Zuoko pareiškimus apie tai, kad pinigų sostinės savivaldybė negrąžins tol, kol Vyriausybė nepriims miestui palankių sprendimų, yra grynas šantažas. Galima teigti, kad savivaldybei negrąžinus 80 mln. Lt bankui, jie paprasčiausiai bus pavogti iš „Snoro“ indėlininkų“, – pareiškė V.Gapšys.

Skolose skęstančios Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė „Vilniaus autobusai“ šiemet „Snorui“ pardavė 21,4 mln. litų sostinės savivaldybės skolų. „Snoras“, be to, šiemet nupirko 9 mln. litų savivaldybės skolą Vilniaus gatvių priežiūros bendrovei „Grinda“, o pernai – apie 3,5 mln. litų skolą bendrovei Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai.

Savivaldybės skolą, siekiančią apie 56 mln. litų, pernai pardavė ir kita savivaldybės įmonė „Vilniaus troleibusai“ bei 3,5 mln. litų – „Vilniaus planas“. Kas nupirko šias skolas, nebuvo skelbta, tačiau tikėtina, kad dalį jų pirko „Snoras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius