Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Sekmokas žada, kad sąskaitos už šildymą ateinančią žiemą nebus didesnės nei praėjusią

Premjerą pavaduojantis energetikos ministras žada, kad ateinančią žiemą vartotojai už centralizuotą šildymą mokės ne daugiau nei praėjusią žiemą arba šilumos kaina bus tik nežymiai didesnė. Arydas Sekmokas kol kas neatskleidžia, kaip konkrečiai tai bus padaryta.
Už šildymą ir karštą vandenį lapkritį klaipėdiečiai mokės mažiau nei pastaruosius tris mėnesius.
Šildymas / G.Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Mes sieksime, kad šilumos kaina nedidėtų, palyginti su praėjusiu šildymo sezonu. Šiuo metu atliekame skaičiavimus, kad augant dujų kainoms išlaikytume šilumos kainą neaugančią ar labai mažai augančią“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Sekmokas.

Anot jo, yra sudaryta neformali darbo grupė, kurioje dirba įvairių institucijų atstovai ir kuri kiekvieną savaitę tariasi, kaip galima būtų kontroliuoti šildymo sąskaitas. Be to, A.Sekmokas neabejoja, kad Seimas priims įstatymų paketą, kuris leis sumažinti šilumos kainas, nes, anot jo, dabar smarkiai besiskiriančios šilumos kainos skirtingose savivaldybėse yra teisinė ir reguliacinė problema.

Energetikos ministras taip pat tikisi, kad Europos Sąjungos Konkurencijos direktoratas padės Lietuvai išspręsti politinę Rusijos tiekiamų dujų kainos problemą. Tačiau A.Sekmokas jau nebekalba apie galimą susitarimą su Rusijos monopolininku „Gazprom“ dėl dujų kainos sumažinimo 15 proc. – anksčiau jis tikino iki rudens dėl to susitarsiąs su vieninteliu dujų tiekėju Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius