Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atea“ už 3,2 mln. eurų įrengs Vilniaus muitinės rentgeno sistemą

Mobilią rentgeno kontrolės sistemą Vilniaus muitinės kelio postuose už 3,2 mln. eurų (su PVM) įrengs informacinių technologijų sprendimų grupės „Atea Baltic“ bendrovė „Atea“.
Kenos geležinkelio posto rentgeno kontrolės sistema
Kenos geležinkelio posto rentgeno kontrolės sistema / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

\Muitinės departamentas su konkursą laimėjusia bendrove liepos 3-ąją pasirašė sutartį, skelbiama Centriniame viešųjų pirkimų portale.

Anot jos, konkurse taip pat dalyvavo Lietuvos inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“.

Departamento perkama JAV gamintojo „Rapiscan System“ sistema „Eagle M60“ bus naudojama Vilniaus muitinės kelio postuose, ją pristatyti numatoma iki 2024-ųjų lapkričio. Muitinė šiai sistemai buvo numačiusi maksimalią 3,6 mln. eurų sumą (su PVM).

Dėl šio konkurso su Muitinės departamentu bylinėjosi Kinijos kompanijos „Nuctech“ padalinys Varšuvoje „Nuctech Warsaw Company“ ir Lietuvos bendrovė „Inta“.

Įmonės skundė konkurso sąlygas, draudžiančias valstybės pirkimuose dalyvauti su nepatikimomis šalimis siejamoms įmonėms. Tokiomis Lietuvoje laikomos Kinijos, Rusijos, Baltarusijos bei su Rusija siejamų teritorijų įmonės.

Teismams konstatavus, kad sąlygos yra teisėtos, „Nuctech Warsaw Company“ ir „Inta“ prašė konkursą stabdyti ir dėl jo kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) bei Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT), tačiau ir šį prašymą Lietuvos apeliacinis teismas birželio 1-ąją atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius