Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 05

Atėjote į darbo pokalbį, o ten – daugiau žmonių nei tikėjotės? Ekspertai davė patarimų, kaip padaryti įspūdį

Ateinate į darbo pokalbį ir išvystate, jog teks kalbėtis ne su vienu, o dviem, trimis ar net keturiais įmonės atstovais? Personalo paieškų specialistai ramina – nereikia išsigąsti, kelių asmenų įvertinimas yra objektyvesnis, o kai kuriais atvejais keli žmonės sėdi ir vertina net ne kandidatą. Ką tuomet jie vertina ir kodėl kartais tokiose situacijoje kandidatas net įgauna pranašesnę poziciją?
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / Shutterstock nuotr.

Taupo laiką

Pasak darbo skelbimų portalo „CV-Online“ rinkodaros vadovės Ritos Karavaitienės, pandemija ėmė keisti darbo pokalbių organizavimą. Iki tol kandidatai dalyvaudavo daugelyje etapų, kalbėdavosi su krūva skirtingų įmonių žmonių, bet pandemijos laikotarpis parodė, jog visi procesai gali būti daug paprastesni ir greitesni – žmogų galima priimti į darbą net pasikalbėjus nuotoliniu būdu.

Tad pasibaigus pandemijai procesai ir toliau buvo paprastinami – pokalbių skaičius sumažėjo, tačiau tai lėmė, kad juose dalyvauja daugiau verslų atstovų.

„Alliance for Recruitment“ partneris Andrius Francas paminėjo ir dar vieną priežastį – įmonės, jausdamos, kad konkurencija rinkoje aštri, ieško, kaip efektyvinti procesus. Tad vietoje to, kad organizuotų kelis darbo pokalbius su tuo pačiu kandidatu, taupydamos laiko, surengia vieną. Tuomet kandidatą susirenka vertinti keli įmonės atstovai, pavyzdžiui, personalo specialistas ir būsimo darbuotojo tiesioginis vadovas.

„Dažnai būna taip – kandidatas per vieną savaitę eina į tris skirtingus darbo pokalbius ir savaitės pabaigoje jau priima sprendimą. Tai jeigu įmonė taiko kelis etapus, kokius du interviu, dar testą, gali būti, kad per savaitę žmogus to proceso net neįpusės, kai kita įmonė jam jau ant stalo dės darbo pasiūlymą. Tai įmonės dabar stengiasi būti kuo greitesnės“, – 15min teigė A.Francas.

Priežasčių yra ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius