Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleidimų bangos gresia ir lošimų namų darbuotojams

Lietuvos lošimo operatorių asociacijos (LLOA), vienijančios šešias iš aštuonių lošimų namus valdančių bendrovių, duomenimis, per pastaruosius du mėnesius iš darbo jose atleista 210 darbuotojų, o artimiausiu metu gali būti įteikta dar apie 410 atleidimo lapelių.
Ruletė
Ruletė / BFL nuotr.
Temos: 2 Darbas Nedarbas

„Žinoma, lošimų verslą, kaip ir kitus pramogų sektorius, palietė ekonominė visos šalies padėtis, tačiau daugiausia atleidimus asociacijai priklausančiose bendrovėse lėmė padidinti mokesčiai už lošimų namuose naudojamus įrenginius, įvesta privaloma lankytojų registracija ir kiti ribojimai, mažinantys tiek lankytojų, tiek naudojamų įrenginių, kuriuos aptarnauja darbuotojai, skaičių“, – teigia laikinai LLOA prezidento pareigas einantis Sauliaus Petravičius.

Pasak jo, iš viso per pirmąjį šių metų ketvirtį gali būti atleista apie 650 iš praėjusių metų pabaigoje visose LLOA priklausančiose bendrovėse dirbusių 1877 darbuotojų, t. y. apie 35 proc., teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Per pastarąjį laikotarpį dėl padidėjusių rinkliavos mokesčių lošimų organizatoriai jau atsisakė 35 lošimo stalų ir 149 A kategorijos lošimų automatų, tad natūralu, jog mažinamas ir juos prižiūrinčių darbuotojų skaičius. Prognozuojama, kad mažinti įrenginių skaičių lošimų namų valdytojai bus priversti ir ateityje, tad darbuotojų gali būti sumažinta gana žymiai“, – teigia S.Petravičius.

Laikinai einančio pareigas LLOA prezidento teigimu, su papildomais sunkumais ekonomikos sunkmečio metu verčia susidurti ne tik ypatinga verslo specifika, bet ir itin griežtas teisinis veiklos reguliavimas.

„Nors visame pasaulyje lošimų namų veikla iš visų su azartiniais lošimais susijusių šakų pripažįstama kaip kontroliuojama lengviausiai, Lietuvoje lošimų namų veiklai įvesti bene griežčiausi ribojimai visoje Europos Sąjungoje“, – sako S.Petravičius.

Jo teigimu, dėl šių priežasčių lošimų veiklą organizuojančioms bendrovėms darosi vis sunkiau užtikrinti tinkamą paslaugų teikimo kokybę ir išlaikyti privalomus veiklos reikalavimus.

LLOA vienija septynias Lietuvoje veikiančias azartinius lošimus organizuojančias bendroves, kurios kartu per metus sumoka apie 70 proc. visų valstybei sumokamų azartinių lošimų ir loterijų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius