Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atliekas tvarkantis „Žalias stiklas“ įtariamas neskaidria veikla

Aplinkosaugos inspektoriai nustatė, kad bendrovės „Žalias stiklas“ išduotos pažymos apie perdirbtas stiklo pakuotės atliekas yra fiktyvios. Tai gali smogti kelioms dešimtims šias pažymas įsigijusių gamintojų ir importuotojų, kurie valstybei turės sumokėti šimtus tūkstančių litų „pakuotės“ mokesčio.
Atliekos
Atliekos / 15min.lt nuotr.

Nustatyta, kad „Žalias stiklas“ išdavė iš viso 72 fiktyvias pažymas dėl stiklo pakuotės atliekų eksporto. Skaičiuojama, kad dėl šio atvejo valstybė prarado apie 0,5 mln. litų mokesčio, šią sumą dabar turės sumokėti pažymas iš „Žalio stiklo“ pirkę gamintojai ir importuotojai, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Šios pažymos anuliuojamos, o jas įsigijusios įmonės turės sumokėti valstybei mokestį už aplinkos teršimą pakuotės atliekomis“, – sakė Aplinkos apsaugos agentūros Atliekų ir užterštų teritorijų tvarkymo kontrolės skyriaus vedėjas Audrius Želvys.

Tarp nukentėjusių įmonių – sulčių „Tymbark“ atstovė „Osama“, „Lietuviškas midus“, alaus platintojas „Vienas pasaulis“, „Suslavičius-Felix“ ir kiti.

Anot tikrintojų, „Žalias stiklas“ nurodo valdantis supirktuvių tinklą – daugiausia kaimuose, o supirktas atliekas vežantis perdirbti į Vokietiją. Tačiau patikrinus nustatyta, kad šios supirktuvės faktiškai neveikia, o įmonės apskaita tvarkoma netinkamai.

„Žalio stiklas“ vadovas Dangirdas Aleksa aplinkosaugininkų sprendimą žada skųsti. Anot jo, pažymos anuliuotos nepagrįstai, nes tikrintojams buvo pateikti visi dokumentai, įrodantys, kad atliekos buvo perdirbtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius