Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atliekų rūšiavimo gamyklos konkursas: VAATC tvirtina pati siekianti kuo išsamesnio tyrimo

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras (VAATC) pirmadienį pareiškė pats siekiantis, kad kuo greičiau būtų atlikti visi įmanomi tyrimai dėl vykdomo atliekų rūšiavimo fabriko statybų konkurso ir išsklaidytos visos abejonės dėl kaltinimų neskaidriai organizavus viešąjį pirkimą, o sostinė neprarastų daugiau nei 100 mln. Lt siekiančios Europos Sąjungos paramos. Skandalas kilo paaiškėjus, kad paskutiniame konkurso etape buvo pašalinti šeši iš septynių konkurso dalyvių.
Šiukšlių maišai nugulė pakrantę šalia Žaliojo tilto
Šiukšlių maišai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame už tai, kad kuo greičiau būtų atlikti visi įmanomi tyrimai. Pasklidus gandams, kad konkursas nebuvo vykdomas skaidriai, praėjusią savaitę patys kreipėmės į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) prašydami atlikti tyrimą. Taip siekiame išsklaidyti visas kilusias abejones. Už konkurso organizavimą yra atsakinga Viešųjų pirkimų komisija, kuri turi vadovautis numatytomis viešųjų pirkimų procedūromis. Pasiūlymų vertinimui buvo pasitelkti išorės ekspertai. Reaguodami į susidariusias aplinkybes, nusprendėme nuo pareigų nušalinti šio konkurso viešųjų pirkimų komisijos pirmininką“, – teigia Nerijus Žilius, VAATC direktorius.   

Pranešime tvirtinama, kad šiuo metu jau yra žinomas konkurso laimėtojas, tačiau pirkimo procedūros dar nėra pasibaigusios, konkurso dalyviai gali teikti pretenzijas, o visi su konkursu susiję dokumentai, kaip ir numatyta pirkimų procedūrose, pirmadienį atiduoti patikrinti Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA). Pastaroji administruoja ES fondų lėšomis įgyvendinamus aplinkos sektoriaus projektus. 

„Pagal numatytas ES lėšų skyrimo tvarkas, sutarties su konkursą laimėjusiu tiekėju pasirašymas yra galimas tik tuomet, kai kontroliuojanti institucija – APVA – patikrins visus su pirkimu susijusius dokumentus. Papildomai ir iš VPT esame gavę raštą, kuris įpareigoja mus sustabdyti sutarties pasirašymo procedūrą, kol bus įvertinti pateikti dokumentai ir sprendimai. Kviestume suinteresuotų institucijų specialistus tapti šio pirkimo ekspertais, nes norime, kad kuo greičiau būtų atlikti visi reikalingi tyrimai, priimti sprendimai, užtikrinantys skaidrų tolimesnį projekto vykdymą“, – sako VAATC direktorius. 

Skandalas dėl atliekų rūšiavimo gamyklos konkurso kilo paaiškėjus, kad iš septynių konkurso dalyvių liko tik vienas. VAATC direktoriui teko aiškinti Vilniaus tarybos posėdyje, kur jį puolė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Kritikos strėlės dėl neva itin pabrangusio projekto, kadangi neliko konkurencijos, lėkė ir į vicemerą Joną Pinskų, kuris kuruoja atliekų tvarkymo klausimus sostinėje.

Šis konkursas pakurstė nesantaiką ir tarp Vilniaus valdančiosios koalicijos partnerių. Darbo partijos atstovas J.Pinskus nebeslepia nepasitenkinimo meru A.Zuoku ir net prabilo apie galimą koalicijos subyrėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius