Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atliktas pirmojo ketvirčio „Schibsted“ leidinių tiražo auditas

Audito bendrovės „Ernst&Young Baltic“ duomenimis, per pirmąjį 2010 m. ketvirtį laikraščio „15 min“ Vilniuje atspausdinta 656 tūkst. vnt., Kaune – 635 tūkst. vnt., Klaipėdoje – 310 tūkst. vnt. Vidutiniškai 51,65 tūkst. laikraščio vienetų per dieną pasiekia Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojus.
„Schibsted“
„Schibsted“ / 15min.lt

UAB „Žurnalų leidybos grupei“ (ŽLG) priklausančių savaitinių žurnalų „Ji“ ir „Žmonės“ bei mėnesinio žurnalo „Laima“ pirmąjį ketvirtį atspausdinta atitinkamai 620 tūkst. vnt., 1 mln. 654 tūkst. vnt. ir 58 tūkst. vnt.

UAB ŽLG direktorius Remigijus Rimkus neabejoja tiražų audito reikalingumu: „Auditas būtinas, kad parodytume savo veiklos skaidrumą skaitytojams, klientams ir partneriams, kuriems svarbu, kad jų įdėtos lėšos į reklamą tikrai pasiektų savo tikslą“. Šiuo metu atliekamas 3-jų ŽLG priklausančių leidinių tiražų auditas, tačiau įmonių grupės vadovo teigimu, artimiausiu metu ketinama pradėti audituoti ir kitų įmonių grupei priklausančių leidinių tiražus.

ŽLG priklausantiems leidiniams atliekamas ne tik spausdinto, bet ir realiai parduoto tiražo auditas. „Pavyzdžiui, Lietuvoje didžiausiu tiražu leidžiamo savaitraščio moterims „Ji“ parduodama daugiau nei 90 proc. visų atspausdintų leidinių, o žurnalo „Žmonės“ grįžta net mažiau nei 5 proc. viso tiražo“, – sako R. Rimkus.

Laikraštis „15 min“ yra pirmasis leidinys Lietuvoje, kurio tiražas buvo pradėtas audituoti nuo 2008 m. Šiais metais „15 min“ leidėjai perėjo prie kartą per ketvirtį atliekamo tiražo audito, o kartu pradėti audituoti ir kitų žiniasklaidos korporacijai „Schibsted“ priklausančių „Žurnalų leidybos grupės“ leidinių – „Ji“, „Žmonės“ ir „Laima“ – tiražai.

Pradėjęs veiklą laikraščių leidyba 1860-aisiais, dabar „Schibsted ASA” yra vienas didžiausių Europos žiniasklaidos koncernų, sėkmingai vykdantis 90-ies įmonių veiklą 22-jose pasaulio šalyse – žiniasklaidos, televizijos, filmų, knygų bei žurnalų leidybos srityse. Lietuvoje „Schibsted ASA” įmonių grupei priklauso UAB „Žurnalų leidybos grupė" (ŽLG), leidžianti 10 žurnalų – „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, „Privatu“ ir kt., UAB „15 minučių", leidžianti laikraštį „15 min“ ir UAB „15 min“, valdanti portalą 15min.lt, taip pat UAB „Plius", prižiūrinti ir tvarkanti skelbimų portalus autoplius.lt, domoplius.lt bei turgusplius.lt, knygų leidykla „Laisvos valandos", kuri yra ŽLG padalinys. Šiuo metu „Schibsted" įmonėse dirba 7700 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius