Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 11 /11:58

Atnaujintas kelias į Pabradės poligoną – ir karinėms, ir civilinėms reikmėms

Pirmadienį atidarytas atnaujintas į Pabradės poligoną vedančio kelio Pabradė-Meškerinė ruožas. Maždaug 6 kilometrų ilgio kelio remontas kainavo apie 10 mln. eurų, pusmetį trukę darbai finansuoti laikinojo bankų solidarumo įnašo lėšomis. Teigiama, kad tai itin kokybiškai ir greitai įgyvendintas projektas.
BNS nuotr.
Pabradė
Temos: 1 Pabradė

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad šis kelias užtikrins sąjungininkams geras susisiekimo sąlygas tarp karinių ir kitų teritorijų.

„Viena iš tokių sąlygų yra greitas judėjimas, greitas susisiekimas, nes kelias veda ne tik iš karinės teritorijos į karinę teritoriją, bet ir palei ją į civilines teritorijas, Vilniaus link, į Pažeimenės stotį, kuri irgi jau pastatyta logistinė aikštelė. Atvykimas į poligoną dabar gerokai greitesnis“, – pirmadienį kelio atidarymo renginyje sakė A.Anušauskas.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigė, kad kelio remontas kartu su projektavimu truko apie pusmetį – tai, jo, vienas greičiausiai šalyje įvykdytų projektų.

Anot ministro, darbai finansuoti laikinojo bankų solidarumo mokesčio lėšomis: „Šituo atveju tai yra grynai karinio mobilumo projektas, mes kitų lėšų nedėjome ir iš to vadinamojo bankų solidarumo laikino įnašo“.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas Marius Švaikauskas sakė, kad remontuojant buvo siekta kelio ilgaamžiškumo, tam panaudota šalyje anksčiau nenaudota voluojamojo betono danga.

„Tai unikali technologija, voluojamasis betonas, Lietuvoje mes jo nelabai ir taikydavome. Kadangi kelias yra dvigubos paskirties – ir kariniam, ir civiliniam judėjimui – tai ypatingai svarbu yra svorio laikymas (...) Galvojame, kad tai bus ilgaamžiškas ir kokybiškas projektas“, – renginyje sakė M.Švaikauskas.

Pasak LAKD, kelio Pabradė-Meškerinė ruožo kapitalinis remontas yra vienas didžiausių ypatingos svarbos krašto apsaugai kelių projektų. Kelias skirtas ne tik karinės technikos judėjimui, bet ir civiliniam transportui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius