Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Atpirkimo sandorių rinka atsigauna

Pastarųjų mėnesių atsigavimas pasaulio akcijų rinkose paskatino investuotojus vėl aktyviau naudotis po akcijų rinkų griūties kiek primirštais atpirkimo (repo) sandoriais.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Jaučiame klientų suaktyvėjimą šioje srityje. Ypač didelis jis buvo rugsėjį, „TeliaSonera“ paskelbus apie TEO LT ir „Eesti Telekom“ akcijų supirkimą. Kita vertus, nieko keista – tuomet judėjimas rinkoje buvo didelis, dienos apyvartos siekė 5–8 mln. litų“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė „DnB Nord“ banko finansų makleris Justas Kučinskas.

SEB banko Finansų rinkų departamento direktoriaus pavaduotojo Evaldo Čepulio teigimu, šios paslaugos mastai dar negrįžo į prieškrizinį lygį ir, palyginti su 2007 metais, vis dar yra smarkiai smukę.

„Oficialios statistikos dėl atpirkimo sandorių neteikiame. Tačiau galiu pasakyti, kad šiokį tokį atsigavimą šioje srityje iš tiesų pastebime. Matyt, žmonės pradeda aktyviau investuoti ir mato, kad vienu ar kitu atveju gali panaudoti finansinį svertą“, – sakė E.Čepulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius