-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atsinaujinančios energetikos šalininkai negaili kritikos valdžiai

Atsinaujinančios energetikos šalininkai kaltina Energetikos ministeriją pagalių kaišiojimu į ratus.
Valdas Lukoševičius
Valdas Lukoševičius

Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymas, įveikus ilgą kliūčių ruožą, buvo priimtas praėjusiais metais, tačiau poįstatyminių aktų įšalo kol kas niekas negali įveikti, rašo „Lietuvos rytas“.

„Valdžia bijo pernelyg sparčios plėtros, nes už tai reikia mokėti šiandien, o grąža bus jau kitoms kadencijoms. Politikai žiūri tik trumpalaikės naudos, nesižvalgo į ateitį“, – sakė Lietuvos energetikos konsultantų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius.

Jo teigimu, tai įrodo daugiau nei prieš metus priimtas priemonių skatinimo planas, kuris liko tik popieriuje, o realiai neveikia.

„Importuoti pigią rusišką elektrą valdžiai naudingiau. Tai realūs pinigai šiandien. Šūkiai apie energetinę nepriklausomybę, anot valdininkų, tegul ir lieka šūkiais“, – sakė V.Lukoševičius.

Poįstatyminius teisės aktus Energetikos ministerija turėjo parengti iki 2011 metų pabaigos, tačiau to nepadarė. Pats įstatymas, pasak rinkos dalyvių, dienos šviesoje pasirodė visiškai sujauktas. Pavyzdžiui, už vėjo pagamintą elektrą bandomuoju jėgainės laikotarpiu valstybė moka pagal pageidavimą ir nuotaiką, nes mokėjimo tvarka nėra reglamentuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius