Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksas atpigs iki 800 dolerių

Auksas, kuris, palyginus su šiais metais buvusiu aukščiausiu kainos lygiu, jau ir taip pastebimai atpigo, dar labiau atpigs, nes doleris ir toliau stiprės, tikina „ABN Amro: banko specialistai ir perspėja investuotojus, kad šie „negaudytų krentančio peilio”.
Aukso luitai
Aukso luitai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Minimo banko analitikai prognozuoja, kad šių metų pabaigoje už Trojos unciją aukso bus mokama tik po 1100 dolerių, o kitų metų pabaigoje šio vertingojo metalo kaina rinkoje, anot jų, sieks tik vos 800 dolerių už Trojos unciją.
 
„Nebandykite gaudyti krentančio peilio. Dolerio ralis tęsis, ypač jei Amerikos federalinis rezervų bankas bus linkęs dar labiau griežtinti pinigų politiką” – pareiškė „ABN Amro“ banko atstovė Georgette Boele.
 
Šiuo metu rinkoje už Trojos unciją aukso yra mokama po 1144,4 dolerio, arba 0,28 procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Aukso kaina yra žemiausia nuo pat 2010 metų balandžio mėnesio.
 
Nuo šių metų pradžios aukso kaina rinkoje jau smuktelėjo penkiais procentais, na o vien per pastaruosius tris mėnesius aukso kaina dolerine išraiška susitraukė net apie trylika procentų.
 
Priminsime, kad per praėjusius metus auksas pirmą kartą po dvylikos metų pertraukos užfiksavo metinį savo vertė kritimą, t.y. šio vertingojo metalo kaina per praėjusius metus susitraukė net 28,2 procento. Regis, šie metai bus antri iš eilės, kuomet bus užfiksuotas metinis aukso kainos kritimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius