Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinius papuošalus atėjus sunkmečiui verčia lydiniais

Elektronikos ir automobilių atliekų surinkimo bei perdirbimo bendrovė, ieškodama naujų pelno šaltinių, pasirinko sprendimą – juvelyrinių dirbinių supirkimą, lydymą ir pardavimą Londono biržoje, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Aukso luitai
Auksas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„EMP Recycling“ vadovas Almontas Kybartas teigia, kad šiuo metu auksinių dirbinių paklausa tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse mažėja, todėl auksas keliauja į lombardus ir supirktuves. Taip antrinėje rinkoje jo kiekis automatiškai didėja, o bankai ir investuotojai jo nori dar labiau. Bendrovės vadovas teigia pastebėjęs, jog Lietuvoje pradėta prekiauti investiciniu auksu, o jo kaina šiek tiek aukštesnė nei Londono biržos kaina. Todėl nuspręsta supirkti visus nekokybiškus, netinkamus parduoti dirbinius ir perdirbus juos ten parduoti.

Anot A.Kybarto, sunkmečiu žmonės vis labiau taupo, neturi pinigų, todėl užstatomo arba parduodamo aukso yra itin daug, rašo „Verslo žinios“. Apytiksliai už 585 prabos aukso gramą mokama 40 Lt. Norint parduoti supirktą auksą, reikia jį perdirbti, kadangi supirkėjams reikia išgryninto, o ne įprastos formos aukso. Įmonės per savaitę superka 1,5–2 kg aukso.

„Jį sulydome į vieną luitą, laboratorijoje padarome analizę, paskui siunčiame gryninti“, – teigė pašnekovas. Jau turėdama išgrynintą luitą savo rankose,  įmonė stebi biržą ir, padedama tarpininkų, prekiaujančių auksu, derina kainą su potencialiais klientais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius