Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aukso kainos smuko į žemiausią šiemet lygį

Ateities sandorių aukso kainos pirmadienį smunka ir prekybos sesiją gali užbaigti žemiausiuose šiemet lygiuose, rašo agentūra „MarketWatch“.
Aukso luitas
Aukso luitas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Auksas

Slūgstant nerimui dėl JAV ir Kinijos prekybos karo, prekiautojai išparduoda metalus ir kitą turtą, kuris tradiciškai laikomas saugesnėmis investicijomis.

Birželio mėnesio ateities sandorių aukso kaina „Comex“ biržoje smuko 0,6 proc. iki 1283,9 JAV dolerio už unciją.

Per praėjusią savaitę ji sumažėjo 2,2 proc. ir penkių dienų smukimas buvo didžiausias nuo 2017 metų gruodžio pradžios.

Neatidėliotinų sandorių aukso kaina Londono metalų biržoje (LME) pirmadienį smuko 0,7 proc. iki 1284,68 JAV dolerio už unciją. Per praėjusią savaitę šie sandoriai atpigo 2 proc. ir smukimas taip pat buvo didžiausias nuo gruodžio mėnesio.

Savaitgalį JAV ir Kinijos atstovai pareiškė, kad eilinis derybų dėl prekybos ratas, kuris šį kartą buvo surengtas Vašingtone, buvo sėkmingas. Kinijos vicepremjeras Liu He pažymėjo, kad šalys sutiko imtis priemonių, kurios leistų užkirsti kelią šalių prekybos karui.

JAV ir Kinija „prekybos kare įjungė pauzę“, sekmadienį pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas. Anot jo, per dvišales derybas Vašingtonas ir Pekinas iš tiesų atsisakė planų nustatyti abipusius importo muitus.

Liepos mėnesio ateities sandorių sidabro kaina „Comex“ aikštelėje pirmadienį smuko 0,6 proc. iki 16,355 JAV dolerio už unciją.

Londono metalų biržoje sidabras atpigo 0,7 proc. iki 16,3343 JAV dolerio už unciją o paladis pabrango 0,5 proc. iki 972,58 JAV dolerio už unciją.

Platinos kaina smuko 0,7 proc. iki 881 JAV dolerio už unciją, pasiekusi žemiausią lygį nuo gruodžio vidurio. Platina pinga jau septintą prekybos sesiją iš eilės ir šis laikotarpis yra ilgiausias nuo 2015 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius