Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštojo mokslo pertvarkai – pusė milijardo litų iš ES fondų

Lietuvos aukštojo mokslo projektai, susiję su Lietuvos mokslo ir studijų reforma, per artimiausius šešerius metus sulauks 500 mln. Lt finansinės paramos iš Europos Sąjungos.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Kaip praneša Švietimo ir mokslo ministerija, šį mėnesį pradedama nacionalinė studijų programa, kurios rėmuose šalies universitetai ir kolegijos galės pretenduoti į ES struktūrinių fondų lėšas studijų kokybei gerinti, valdymui modernizuoti, studijų prieinamumui plėsti ir kitiems tikslams.

„Startuojančiai mokslo ir studijų reformai struktūrinių fondų projektai suteiks tvirtą finansinį pagrindą, nes reformos ir Nacionalinės studijų programos pagrindiniai tikslai sutampa“, – teigia švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

Šalia projektų aukštųjų mokyklų valdymui modernizuoti, studijų tarptautiškumui didinti ir jų kokybei gerinti, ES finansavimas per Nacionalinę studijų programą bus skiriamas ir projektams, kuriais bus plėtojama parama socialiai pažeidžiamiems studentams, sudaromos galimybės mokytis specialiųjų poreikių žmonėms, kuriama paramos sistema tiems, kurie nepateko į valstybės finansuojamas studijų vietas, skatinami tarptautiniai studentų mainai ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius