Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aušra Maldeikienė apie „Snoro“ situaciją: kvailį ir bažnyčioje muša

Ekonomistė Aušra Maldeikienė negaili gerų žodžių Lietuvos bankui ir Vyriausybei nacionalizuojant „Snoro“ banką, o gyventojus ragina elgtis protingai.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kvailį ir bažnyčioje muša“, – BTV laidoje „Ypatingas įvykis“ ketvirtadienio vakarą sakė ekonomistė Aušra Maldeikienė.

Ji siūlė žmonėms elgtis protingai ir nelėkti į bankus atsiimti savo indėlių, nes tuomet nuostoliai jiems bus garantuoti.

Kvailiausia, ką galima padaryti, tai atsiimti savo indėlį, – sakė A.Maldeikienė.

„Labai nuoširdžiai siūlau žmonėms nieko nedaryti, nes kvailiausia, ką jie gali padaryti, tai nubėgti pasiimti indėlius, nutraukti, prarasti palūkanas“, – sakė ekonomistė.

Jos teigimu, žmonės visgi greičiausiai kreipsis į bankus ketindami atgauti savo pinigus, todėl ragina gyventojus pasitikėti dabartine Vyriausybe ir Lietuvos banko vadovybe.

„Iš tikrųjų padarys tą tvarkingą banką, atitrauks tuos blogus aktyvus, tuo labiau, kad turim gatavą tų aktyvų bendrovę – Turto banką. Galima jiems viską permesti ir jie sutvarkys viską ramiai. Na, tikrai, Šimonytės ir Vasiliausko kompetencijos, atsiprašau, tai ne pono Šarkino. Ir ne tų prieš tai buvusių finansų ministrų, į kuriuos nepatogu žiūrėti, kai jie kalbėdavo“, – gyventojus ramino A.Maldeikienė.

Pūlinys tvinko daugiau nei dešimtmetį

„Kad visos virvutės kada nors išsiveja, tai man buvo aišku jau prieš 13 metų. Tai labai seniai besipučiantis pūlinys. Mane apėmė tik nuoširdi nuostata, kodėl valstybė taip ilgai tempė ten, kur nėra kaip tempti. Visi puvėsiai yra susieti su pono Šarkino asmeniu“, – kritiką buvusiam Lietuvos banko vadovui Reinoldijui Šarkinui žėrė A.Maldeikienė.

Visi puvėsiai yra susieti su pono Šarkino asmeniu, – sakė ekonomistė.

Jos teigimu, Lietuvos bankas, vadovaujamas R.Šarkino, nevykdė savo prievolių: „ Mes pono Šarkino nematėm, kai pūtėsi burbulas, kai būtent Lietuvos bankas turėjo šaukti visuomenei, kad ekonomika perkaitusi, kad artėja krizė. Jie niekada nenuėjo ir nepakalbėjo, vienintelis vargšas Kuodis lakstė, o pirmininkas vaidino kažkokią pusprotišką ramybę“, – sakė ekonomistė.

Bankų priežiūra ilgą laiką, jos žodžiais tariant, buvo tiesiog tragiška, gyventojai apie situaciją nebuvo informuojami: „Pas mus sėdi vienas atstovas spaudai, kuris du kartus per metus daro pranešimą apie, kaip sako Šimonytė, „bile ką“, taip pašneka, kad tiesiog gėda.“

IŠSAMIAU APIE „SNORO“ NACIONALIZACIJĄ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius