Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australams bus ribojamas per dieną leidžiamo įsigyti alkoholio kiekis

Daug alkoholio suvartojantys australai antradienį sužinojo, kad per dieną galės įsigyti tik po 12 butelių vyno ir dvi pakuotes alaus, panikos dėl koronaviruso protrūkio apimtai visuomenei puolus karštligiškai pirkti svaigalus.
Parduotuvė
Asociatyvi nuotrauka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didžiosios parduotuvės susitarė įvesti naują alkoholinių gėrimų pirkimą ribojančią tvarką, australams sureagavus į tokių įstaigų kaip barai ir aludės uždarymą ir nusprendus apsirūpinti ateičiai.

„Aiškiai matyti, kad neaiškumas dėl to, kokį poveikį tai (suvaržymai) turės tiekimui... privertė kai kuriuos žmones keisti savo apsipirkimo įpročius“, – sakoma mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais vadovės Julie Ryan pranešime, skelbiančiame apie įvedamus apribojimus.

Australijos socialinius tinklus užplūdo vaizdo įrašai ir nuotraukos, kuriose matyti pilnus vežimėlius alkoholinių gėrimų prisikrovę pirkėjai, besiruošiantys ilgas savaites galinčiam užtrukti karantinui.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacija, vyresni nei 15 metų australai vidutiniškai suvartoja 12,6 litrų alkoholio per metus. Pagal suvartojamo alkoholio kiekius šalis yra antroje vietoje po Čekijos.

Apribojimai alkoholinių gėrimų pirkimui buvo įvesti vieno didžiausių šalies bankų „Commonwealth Bank“ surinktiems duomenims parodžius, kad per praėjusią savaitę žmonių išlaidos alkoholinių gėrimų parduotuvėse išaugo 85 procentais.

„Šios laikinos priemonės užtikrins, kad visi vartotojai, nusprendę apsipirkti, ir toliau galės gauti savo mėgstamų gėrimų“, – nurodė J.Ryan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius